Hier moet je aan denken bij de aankoop van een tuinset

By  |  0 Comments


Een tuinset kopen lijkt in eerste instantie geen moeilijke klus maar dit valt in de praktijk best tegen. Natuurlijk, er is zeer veel keuze hierin maar juist dat maakt het maken van een goede keuze extra moeilijk. Wat is nu de beste keuze en waar moet je aan denken bij de aankoop van een tuinset? Wij helpen je op weg. 

Welke keuzes maak je bij de aankoop van je tuinmeubels?

Als je lang plezier wilt hebben van je tuinmeubels (misschien wel zo’n praktische verstelbare tuinstoel), moet je iets verder denken dan het design hiervan. Het is goed om je ook te verdiepen in de prijs-kwaliteitverhouding hiervan. In dit geval is het beter om iets meer te betalen om zeker te zijn van een langdurig gebruik van je tuinmeubels dan enkel op de prijs af te gaan. Je zult merken dat de keuze voor kwalitatief goede tuinmeubels zelfs onderaan de streep voordeliger zijn omdat je er langer mee kunt doen.

Keuze tussen de materialen waarvan een tuinset gemaakt is

De materiaalkeuze van tuinmeubels speelt een belangrijke rol bij het maken van je keuze. Als de factor duurzaamheid een van de criteria is bij het maken van je keuze, heb je diverse opties. Je zult wellicht meteen denken aan een goede kwaliteit kunststof (een materiaal dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is) maar deze tuinmeubels hebben uiteraard niet de natuurlijke uitstraling die je voor ogen hebt. Materialen als rotan, riet en hout hebben wel deze uitstraling en worden gezien als duurzaam en milieuvriendelijk. Het nadeel is wel dat je tuinmeubels van dit soort materialen wel een onderhoudsbehoefte hebben.

Tuinmeubelen van staal gaan lang mee maar dit materiaal is wel gevoelig voor roest. Met betrekking tot duurzaamheid is Wicker zeker een optie. Dat materiaal is van goede kwaliteit, vaak uitstekend weerbestendig en licht van gewicht. Daarom maken veel mensen deze keuze als ze een geschikte tuinset willen kopen.

Wat voor tuinset koop je?

Na het maken van je materiaalkeuze is het belangrijk om te bepalen wat voor soort tuinset je koopt. Kies je voor een set van een tafel en stoelen of maak je de keuze voor een loungeset. Uiteraard spelen de beschikbare ruimte en de hoeveelheid zitplaatsen die je nodig hebt een rol bij het maken van deze keuze. Het is zonde als de beschikbare ruimte wordt volgebouwd met meubels die niet gebruikt worden.

Tot slot is de keuze voor de kleurstelling van de meubels wel even iets waar je over moet nadenken. Je kunt ervoor kiezen om een mooie trendy tuinset aan te schaffen maar realiseer je dat de mode van nu morgen ouderwets kan zijn. In dat geval kun je beter de keuze maken voor een neutrale kleurstelling (dan kom je uit op zwart, grijs, wit of een donkerbruine natuurkleur) en dit aanvullen met kleurrijke accessoires. Deze accessoires kun je immers eenvoudiger vervangen dan de tuinset zelf. Als je een goede tuinset koopt, heb je immers jaren plezier ervan.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *