5 tips om je handdoeken zacht te houden

By  |  0 Comments


Iedereen zonder droger herkent zich vast wel in dit probleem: na een lekkere douche is het tijd om je af te drogen, maar tot je grote teleurstelling zijn er alleen maar ruwe handdoeken. Ontzettend vervelend natuurlijk, want het is nog niet zo lang geleden dat je een mooie, zachte handdoeken set aanschafte. Met behulp van deze 5 tips zorg jij ervoor dat jouw handdoeken weer zacht worden.

Tip 1. Gebruik geen wasverzachter

Veel mensen denken dat wasverzachter ervoor zorgt dat je kleding en handdoeken zachter worden, maar dat is helaas niet het geval. Hoewel wasverzachter erg lekker ruikt, zorgt het ervoor dat handdoeken minder goed vocht kunnen opnemen. Dit komt doordat er een laag over de vezels van de handdoek heen komt te liggen. Hierdoor worden handdoeken op de lange termijn ruw.

Tip 2. Maak gebruik van azijn

Welk middel kun je dan wel gebruiken om ervoor te zorgen dat je zachte handdoeken krijgt? Azijn! Het maakt niet uit of je nu schoonmaak- of natuurazijn gebruikt, het gaat om het azijnzuur. Het zuur ontkalkt, ontvet en lost daarnaast de zeepresten op, waardoor je zachte handdoeken krijgt.

Hoe pas je dit toe? Giet simpelweg een scheutje azijn in het bakje waar je normaal de wasverzachter in doet. Naast dat azijn voor zachte handdoeken zorgt, behouden handdoeken hierdoor ook langer hun kleur.

Tip 3. De wasbeurten

Een andere manier om je handdoeken zacht te houden, is om het aantal wasbeurten te verminderen. Je kunt een handdoek prima 2 a 3 maal gebruiken voordat je hem in de was gooit. Tevens kun je de handdoeken op een lagere temperatuur wassen (30 a 40 graden). Dit zorgt er niet alleen voor dat de handdoeken langer mee gaan, maar draagt ook bij aan een duurzamer leven.

Tip 4: Was handdoeken apart

Onze vierde tip voor zachte handdoeken, is ze apart te wassen van kleding. Hiermee voorkom je dat de katoenvezels van de handdoeken worden beschadigd door accessoires van kleding, zoals knopen of ritsen. Het is sowieso beter om de wasmachine niet te vol te stoppen én om niet te veel wasmiddel te gebruiken, anders kunnen er zeepresten op de handdoek blijven zitten.

Tip 5: Het drogen van de handdoeken

Tot slot is de manier van drogen erg belangrijk. Wanneer je de handdoeken uit de wasmachine haalt, moet je ze eerst goed uitschudden. Als je geen droger hebt, kun je de handdoeken het best buiten aan de waslijn laten drogen. De handdoeken zullen in beweging blijven door de wind, wat ervoor zorgt dat ze zacht worden.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *