4 tips om te helpen bij waterpokken

By  |  0 Comments


Waterpokken is een veelvoorkomende infectieziekte die wordt veroorzaakt door het varicella-zoster virus. Het kan worden overgedragen door direct contact met een geïnfecteerde persoon of door inademing van de virusdeeltjes in de lucht. Waterpokken komt het meest voor bij kinderen, maar kan ook voorkomen bij volwassenen die niet eerder zijn blootgesteld aan het virus. De symptomen van waterpokken zijn onder meer huiduitslag, koorts en algemeen ongemak. Hier zijn vier tips om te helpen bij de behandeling van waterpokken.

 

Houd de huid schoon en gehydrateerd

 

Het is belangrijk om de huid van een persoon met waterpokken schoon en gehydrateerd te houden. De huiduitslag kan erg jeukend zijn en het krabben kan de huid beschadigen en infecties veroorzaken. Gebruik zachte zeep en lauw water om de huid te reinigen en dep de huid droog met een zachte handdoek. Breng vervolgens een vocht inbrengende crème aan om de huid gehydrateerd te houden. De producten van Drs Leenarts kunnen hiervoor de oplossing zijn. Het kan ook helpen om een bad te nemen met havermout of baking soda om de jeuk te verminderen.

 

Geef medicatie tegen jeuk en koorts

 

Om de symptomen van waterpokken te verlichten, kunnen medicijnen tegen jeuk en koorts worden gegeven. Een verkoelende lotion kan worden gebruikt om de jeuk te verlichten. Paracetamol of ibuprofen kunnen worden gegeven om de koorts te verlagen en pijn te verminderen.

 

Vermijd contact met anderen

 

Omdat waterpokken besmettelijk zijn, is het belangrijk om contact met anderen te vermijden totdat de uitslag is verdwenen en alle blaren zijn ingedroogd. Dit kan enkele dagen tot een week duren. Vermijd ook contact met zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem, omdat waterpokken bij hen ernstiger kan zijn.

 

Zorg voor rust en een gezond dieet

 

Een persoon met waterpokken heeft veel rust nodig om te herstellen. Zorg ervoor dat ze genoeg slaap krijgen en moedig ze aan om te rusten als ze zich moe voelen. Een gezond dieet kan ook helpen bij het herstel. Zorg ervoor dat ze voldoende vocht binnenkrijgen door veel water en sappen te drinken. Geef ze ook voedzaam voedsel, zoals fruit, groenten en eiwitten, om hun immuunsysteem te ondersteunen.

Het is belangrijk om de huid schoon en gehydrateerd te houden om jeuk te verminderen en infecties te voorkomen. Lotions en medicijnen tegen jeuk en koorts kunnen ook verlichting bieden. Daarnaast is het van cruciaal belang om contact met anderen te vermijden om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Het aanbieden van rust en een gezond dieet kan ook helpen bij het herstel. Waterpokken is een besmettelijke ziekte die vervelende symptomen kan veroorzaken, maar met de juiste zorg en behandeling kunnen de symptomen worden verlicht en kan de patiënt herstellen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *