Spijt van je tattoo? 2 opties om je tattoo te verwijderen

By  |  0 Comments

Een naam van een ex op je lichaam? Een tribal laten zetten op een vakantie in Thailand? Of wat te denken van de ‘tramp stamp’ op de onderrug? Er zijn voldoende voorbeelden te verzinnen van tatoeages die je liever kwijt dan rijk bent. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85 procent van de mensen met een tatoeage ooit spijt krijgt van die tattoo. En dan? Tatoeages kunnen verwijderd worden. Maar let op, het verwijderen is veel duurder dan het zetten ervan. En het kost ook altijd veel meer tijd. Eigenlijk heb je twee opties om van je tattoo af te komen.

1. Tattoo laten coveren

Ok, dit is niet helemaal hetzelfde als verwijderen maar de oude tattoo is wel verleden tijd. Met coveren wordt een nieuwe (grotere) tatoeage over een oude tattoo heen gezet. De oude tatoeage wordt daarmee niet meer zichtbaar, simpelweg omdat er een andere overheen wordt gezet. Coveren is een precisiewerkje en niet iedere tattoo-artiest kan dit. Zeker grotere tatoeages coveren is vakwerk.

tattoo coveren

Het nadeel van coveren is dat de tatoeage een stuk groter wordt. Krijg je later dan spijt van de covertattoo, dan is het veel meer werk om die te verwijderen. Of je moet willen blijven coveren…

2. Tattoo laten laseren

Als je echt van de tattoo af wilt kun je ook laseren. Met een speciale laser kunnen kleuren onder de huid worden afgebroken. De tatoeage vervaagt dan na iedere behandeling en na zo’n 8 behandelingen is ie niet meer zichtbaar. De huid is dan weer zoals ie ooit was.

“Het verwijderen van de tatoeage gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het aanbrengen ervan. In plaats van inkt wordt er nu een natuurlijke stof ingebracht die de oorspronkelijke inkt van de tatoeage afbreekt. De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd.”

Een tattoo verwijderen kost tijd en geld

Een tatoeage verwijderen met lasers is tijdrovend. Je hebt gemiddeld 8 behandelingen nodig en tussen die behandelen herstelt de huid. Dit kost ook tijd. Een naam op de arm kost eenvoudig een jaar om volledig te verdwijnen. De prijs ligt veel hoger dan het zetten ervan, soms wel 10 keer hoger.

Laseren is niet pijnlijk, maar je voelt het wel. De laser is tegenwoordig zo precies en vriendelijk in gebruik dat ziekenhuizen ex-borstkankerpatiënten zelfs adviseren om tatoegagepuntjes (gezet tijdens de behandeling) door middel van een laser te laten verwijderen. Zo helpt het weglaseren deze groep vrouwen om een akelige periode achter zich te laten. Gaat het toch niet alleen om tribals en namen van exen…

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *