3 recepten met prei om meer smaak aan een gerecht te geven

By  |  0 Comments


Af en toe is heb je allemaal toch wel eens de behoefte om eens wat anders te koken en te ontsnappen aan de routine van alledag, toch? Het veranderen van de ingrediënten en smaakmakers van je recepten is een manier om elk gerecht lekkerder te maken. Prei heeft bijvoorbeeld een karakteristieke smaak en kan je recepten eens totaal anders maken! Deze groente, uit de uien- en knoflookfamilie, wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Het bevat weinig calorieën (ongeveer 60 calorieën per 100 gram) en de smaak is vergelijkbaar met die van ui, maar het is stukken milder.

Wil je wat ideeën over hoe je prei in recepten kunt gebruiken? Wij deden ideeën op voor deze recepten via HelloFresh om zo een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden.

1. Kip met prei en spek

Met kipfilet kan je heel creatief zijn. Elke dag een klassieke gegrilde kipfilet is een beetje saai. Dus om een keer wat variatie aan je eten te geven, is dit recept met prei dan ook zeker een aanrader. Bak spek in zijn eigen vet, voeg blokjes gekruide kipfilet toe tot ze goudbruin zijn. De prei, die je goed gesneden en gewassen hebt, voeg je vervolgens toe. Met een klein beetje peper en zout geef je het gerecht nog een beetje een extra bite. Bak de prei nog even een klein momentje mee en je hebt een heerlijk gerecht dat eens wat anders is dan anders.

2. Varkenshaas met prei saus

Snijd een stuk varkenshaas in medaillons en breng deze op jouw manier op smaak. Doe olie in de pan en voeg de medaillons toe. Laat deze aan één kant bruin worden, draai het om en voeg een 1/2 gesnipperde ui toe en laat dit geheel op laag vuur staan tot de ui bruin begint te worden. Voeg dan 100 ml water met sojasaus (50 ml van elk) toe en vervolgens de in plakjes gesnede prei. Tot slot nog een eetlepel (maïszetmeel en nog eens 100 ml water met sojasaus (elk 50 ml).

Als de saus dik begint te worden, doe je het vuur onder de pan uit. Leg het vlees op een bord met daarboven op de uien en de lekkere saus. Serveer er rijst bij en geniet van dit heerlijke gerecht! Heerlijke prei op vlees met een half oosterse smaak. Vrijheid in de keuken is alles in dit leven!

3. Pasta met Broccoli en Preipesto

Je kunt je niet voorstellen hoe lekker deze pestosaus is! Hiervoor heb je broccoli (150 g) nodig en wat stukjes prei. Terwijl de pasta kookt (het kan de pasta zijn die je wilt) fruit je de broccoli met 3 eetlepels olie, 3 teentjes knoflook en 1/2 gesnipperde ui. Voeg wat kokend water toe waardoor het geheel wat zacht wordt. Dit kan water zijn uit de pan van de pasta die al staat te koken. Voeg dan de prei toe. Voeg 1 blokje groentebouillon toe en blijf wat water toevoegen om het geheel goed door te kunnen roeren. Doe een deksel op de pan om het geheel even te laten smoren.

Als dit papje in de pan goed gegaard is, voeg je nog een 1/2 kopje kokend water toe en doe je alles in de blender. Mix het geheel tot een brei en voeg nog wat zout en peper toe. Voeg tot slot nog 1 zeer royale schep ricotta room toe (kan ook zure room zijn). Schenk de gemaakte saus vervolgens over de gekookte pasta. Nog wat goede Parmezaanse kaas er overheen en voilà een nieuwe pesto met prei!

Prei is echt een zeer veelzijdig ingrediënt dat zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heel gemakkelijk toe te voegen is aan alledaagse gerechten. Eet smakelijk!

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *