Hoe kun je heren overhemden het beste dragen?

By  |  0 Comments


Draag jij regelmatig een overhemd, dan weet je waarschijnlijk als geen ander hoe je deze moet dragen. Toch zijn er heel veel mannen, die het lastig vinden om te bepalen hoe een nette heren blouse gedragen moet worden. Het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo kun je je voorstellen dat je een overhemd onder een pullover natuurlijk in de broek draagt, terwijl een zakelijk overhemd met ‘cut away’ boord een op zichzelf staand overhemd is en dus niet gedragen wordt onder een pullover. Om je een idee te geven hoe jij je overhemden het beste kunt dragen, hebben we een aantal praktische tips voor je die hieraan bij kunnen dragen. 

Hoeveel knoopje laat je open?

Een veelgestelde vraag wanneer het gaat over hoe je een overhemd draagt, is het aantal knoopjes dat je open laat. Het grootste verschil zit hem in het type overhemd dat je draagt. Draag je een zakelijk overhemd van Genti.clothing, dan is het de regel dat je zoveel mogelijk knoopjes van je overhemd dicht doet. Dit zorgt ervoor dat je een wat zakelijke uitstraling hebt. Het is immers geen gezicht wanneer je tijdens een zakelijk overleg met je overhemd half open aan tafel zit. Wel is het prima om tijdens de wat warmere dagen een knoopje open te laten. Uitzondering op deze regel is wanneer je een stropdas draagt, dan is het natuurlijk geen gezicht.

In de broek of uit de broek

De tweede discussie is of je een overhemd in- of uit de broek draagt. Ook dit is afhankelijk van de situatie waarin je een overhemd draagt. Zo draag je een zakelijk overhemd altijd in de broek. Een casual overhemd daarentegen mag prima uit de broek en ook zelfs los worden gedragen met bijvoorbeeld een t-shirt eronder. Ook kun je aan de zoom zelf zien of je  het overhemd wel of niet in de broek dient te dragen. Dit kun je zien wanneer de zoom recht is. Heeft je overhemd aan de achterkant iets meer stof dan aan de voorkant, dan is het overhemd bedoeld om in de broek gedragen te worden. Uiteraard is het uiteindelijk aan jezelf om te bepalen hoe jij je overhemd wilt dragen. Vooral wanneer je met enige regelmaat een overhemd draagt, is het aannemelijk dat je precies weet wanneer en ik wel situatie jij je overhemd op de juiste manier draagt.

Het belangrijkste is natuurlijk ook dat wat je draagt ook comfortabel is, want daardoor zit je uiteindelijk ook lekkerder in je vel!

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *