Handige richtlijnen om je gezicht en haar optimaal te verzorgen

By  |  0 Comments


Een gezond kapsel, een vitale huid en een stralende glimlach: meer heb je niet nodig om jaloerse blikken in ontvangst te nemen. Voor die stralende glimlach moet je natuurlijk gewoon je tanden goed poetsen en vertrouwen op je tandarts, maar zeker voor je haar en je snoetje kan je zelf het een en ander doen. Deze richtlijnen helpen je op de goede weg.

Haarverzorging bij krullend haar

Een goede haarverzorging moet altijd worden afgestemd op het haartype. Zo hebben krullen, net zoals volumineus haar, automatisch meer nood aan voedende bestanddelen. Daarom moet je ze wekelijks behandelen met een voedend haarmasker. Zo’n haarmasker kan je zelf maken door een ei los te kloppen en er vervolgens honing en olijfolie door te mengen. Doorheen dit mengsel moet je dan nog even goed roeren om je creatie daarna aan te brengen en je haar met aluminiumfolie in te wikkelen. Dit laat je zo’n drie uur intrekken. Te veel moeite? Dan kan je natuurlijk ook een haarmasker kopen. Onder andere Kerastase heeft een aantal goede haarmaskers voor krullend haar.

Haarverzorging bij weerbarstig haar

Met een weerbarstig kapsel sta je eigenlijk altijd voor dilemma’s. Soms is stylen de enige oplossing om je haar écht mooi te krijgen, maar dan loop je natuurlijk het risico op haarschade. De belangrijkste tip is om niet elke dag met een stijltang aan de slag te gaan en je haar voldoende te hydrateren. Hiervoor bestaan er speciale voedende mousses. Zij maken vaak gebruik van aloë vera. Ook een goede leave-in-conditioner is toch belangrijk als je haarschade wil voorkomen.

Haarverzorging bij droog haar

Droog haar kan door verschillende redenen ontstaan. In de eerste plaats denkt men dan aan het veelvuldig föhnen, maar ook het gebruik van een ongeschikte shampoo, zonnen of herhaalde kleuringen kunnen droog haar veroorzaken. In ieder geval moet je je haar voeden om verdere problemen te voorkomen. Een goed oliebad is ook hier een uitstekend idee, maar daarnaast heeft L’Occitane met haar Aromachology-olie een wondermiddeltje op de markt gebracht. Het voedt de wortels intens en maakt de puntjes extra zacht. Toch zal zo’n wondermiddeltje nog niet volstaan en moet je eveneens herstellende shampoo gebruiken, net zoals een haarvriendelijke conditioner. En ten slotte ga je opnieuw over naar een wekelijks voedend masker.

Het is vooral belangrijk dat je heel voorzichtig bent met je haar. Ga het nu niet föhnen en laat het gewoon drogen aan de lucht. Als je deze slechte gewoonte echt niet kan laten, gebruik dan op zijn minst een hittebeschermende spray.

Stap voor stap naar een gezonde huid

Nu het helemaal goed zit met je haar, maak je natuurlijk ook werk van dat knappe snoetje. Goed slapen, voldoende drinken en gezonde voeding (vitamine C) zijn alvast heel belangrijk om je huid gezond te houden. Ook het gebruik van zonnebrandcrème kunnen we natuurlijk alleen maar aanbevelen. Gebruik bovendien een goede gezichtsreiniger, zeker als je overdag make-up hebt gedragen. Voor het slapengaan breng je dan een nachtserum aan en de dag begin je met een hydraterende crème. Vooral hydraterende crèmes met hyaluronzuur helpen goed als je een beetje last hebt van een droge huid. Overdrijf ten slotte niet met make-up en breng een of twee keer een gezichtsmasker aan om je huid even te kalmeren en de ideale huidtextuur te verkrijgen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *