Wie is Jamie Trenité uit Wie is de Mol? 2019!

By  |  0 Comments

Zaterdagochtend 16 februari werd ik wakker met een berichtje op Instagram. Zonder enig vermoeden opende ik de chat en zag ik een berichtje van Jamie. Hij wilde mij helpen bij mijn allereerste interview voor Lifestyle Vision ooit! Ik kon mijn geluk niet op. Dat bleek maar weer toen ik mijn moeder en zus wakker maakte met mijn enthousiasme. Maandagochtend 18 februari 2019 09:30 was het zover… Mijn interview met Jamie Trenite van Jules Unlimited, De Wereld Draait Door en Wie is de Mol? 2019.

Wie is die knappe jongen uit Wie is de Mol? nu echt?

“Ik ben over het algemeen een jongen die erg vrolijk en energiek is. Die als hij een spelletje speelt altijd wil winnen en erg fanatiek wordt. Maar op het moment dat ik thuis ben, zet ik muziek op en ga ik over andere dingen nadenken die het leven net iets ingewikkelder maken. Zo heb ik ooit jaren geleden mijn playlist “Bankje’’ samengesteld die vooral bestaat uit melancholieke nummers. De combinatie tussen deze twee kanten is ook de reden waarom ik aan de ene kant topsport heb gedaan en aan de andere kant politicologie heb gestudeerd.’’

Had je vroeger gedacht dat je deze versie van Jamie Trenite zou worden?
“De reden dat ik mij de laatste jaren het gelukkigst voel, is omdat ik verder ben gekomen dan ik ooit had kunnen denken. Als ik nu terugkijk naar toen ik 17/18 jaar oud was en wat ik toen wilde bereiken, dan had ik nooit kunnen denken dat ik zo ver zou zijn als nu. Ik ben nu verder dan waar ik op die leeftijd van droomde en dan kan je eigenlijk alleen maar ongelofelijk gelukkig worden. Ik heb er veel voor gedaan en het is niet altijd makkelijk geweest. Maar als je al die hobbels tegenkomt, dan sta je op en ga je verder. Ik waardeer mijn leven op dit punt absoluut.’’

De studie die je hebt gevolgd heeft in mijn ogen niet direct een link met je huidige werk. Waarom koos je enkele jaren geleden voor de studie politicologie?
“Sommige mensen gaan studeren om later een baan te krijgen die geld oplevert. Helemaal prima natuurlijk, maar ik wilde dat niet. Ik wil geen keuzes maken omdat ik bang ben. Je moet doen wat je zelf wil doen. En ik wilde een studie doen die mij verder zou brengen als mens en mij zou onderscheiden van de rest. Het engste wat je naar mijn idee kan overkomen is om te verdwijnen in de massa. To be another brick in the wall. Dat lijkt mij echt een heel naar gevoel. Ik vind het zelf prachtig dat ik anders ben, dat ik een ander leven leid. Ik maak mijn eigen keuzes en het kan mij niet echt veel schelen of mensen mij daardoor raar of anders vinden. Ik luister enkel naar de mensen die dichtbij mij staan en alleen van hen trek ik mij wat van aan. Deze mensen hebben dat echt verdiend, die mensen zijn er altijd.”

Hoe ziet zo’n dag uit het leven van Jamie Trenite er dan uit?
“Iedere dag is heel erg verschillend. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een dag die gevuld is met koffie, veel afspraken met productiehuizen, omroepen en ben ik veel aan het praten. Maar binnenkort heb ik een dagvoorzitterschap, dus dan leid ik een avond voor een volle zaal. Vervolgens ga ik met een cameraploeg op pad om iets nieuws te filmen. Daarna zit ik weer in een studio en ben ik te gast bij een groot televisieprogramma. Het zijn hele verschillende dagen.’’

Zoek jij naast de televisieprogramma’s ook het avontuur op in je eigen leven?
“Absoluut. Ik doe veel nieuwe dingen, veel nieuwe sporten en probeer veel nieuwe dingen. Kijk WIDM en Jules Unlimited zijn grote avonturen, maar avontuur kan ook in iets kleins zitten. Het is heel logisch om een interview aan het AD te geven, maar een interview geven aan een onbekendere speler is onlogisch. Ik vind het leuk om dingen te doen die niet logisch zijn. Het is gewoon leuk om dingen te doen, waarbij mensen zich afvragen waarom ik dat doe. Wederom van het pad afwijken en anders zijn dan anderen. Natuurlijk gaat het de ene keer beter dan de andere keer, maar daar kom je alleen achter door het te doen. Er is dus zeker avontuur in mijn leven.”

Jamie Trenité rennend op de trambaan in Amsterdam.

Een avontuur voor jou was ook jouw reis en verblijf in Amerika. Ik heb gelezen dat je het daar niet super naar je zin had. Hoe kijk je nu terug op de stap om naar Amerika te gaan op die jonge leeftijd?
“Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, ik heb ook geen spijt dat ik er heen ben gegaan. Maar ik heb denk ik nog minder spijt van het feit dat ik eerder terug ben gegaan. Het was een avontuur, en deze keer pakte het niet zo goed uit. Wanneer je het gevoel hebt dat iets niet voor veel langer zal zijn, dan moet je stoppen. Ik was ongelukkig en toen ben ik teruggegaan.”

Je leven klinkt, althans van wat wij zien en horen, erg leuk. Wat zou je dan toch graag anders willen zien?
“Ik zou heel veel anders willen zien. Ik ben 28 jaar, ik heb nog een super lang leven voor me, dus ik wil zeker dingen anders zien. Ik heb nog veel verhalen die ik wil vertellen, programma’s die ik wil maken en ik zit op de juiste weg. De weg is nog heel lang, maar ik zit er wel al op. Stel je moet via de A4 naar je bestemming dan is het kut als je op de A1 rijdt. Gelukkig rijd ik op de A4 en manoeuvreer ik mij in de juiste richting. Ik zou zelfs achterover kunnen gaan leunen na Wie is de Mol? en Jules Unlimited, maar dan kent niemand mij meer na drie jaar. Een ander voorbeeld is Een ander voorbeeld is dat sommige mensen zeggen dat ze een ster van me zullen maken en dat ik dan denk: ‘zullen we eerst even oefenen anders ben ik binnen de kortste tijd alweer een vallende ster.’”

Het succes waar jij nu de mogelijkheid tot hebt, heeft wellicht ook met de vorige generaties te maken. Wat had de vorige generatie anders moeten aanpakken volgens jou?
“In mijn geval ben ik vrij goed opgevoed en dat is ook zeker mijn mazzel. Ik heb een hele goed hand geschud gekregen, maar ik heb hem zelf vervolgens ook goed gespeeld. Mijn ouders hebben mij op een mooie plek in het leven afgezet. Mijn moeder is een beroemde actrice, mijn vader is een hoogopgeleide psychoanalist, wonend in Amsterdam en ze hadden een ongelofelijk gelukkig huwelijk. Dat is heel anders dan wanneer je ouders op vroege leeftijd zijn gescheiden en daarna verschillende partners hebben gehad. Mijn begin was gewoon heel goed, maar ik heb ook veel zelf gedaan. Mijn ouders zijn geen kruiwagen voor wat ik nu doe. Ik heb wel het geluk dat ik bijvoorbeeld geen studieschuld heb opgebouwd. Deels door veel te werken, tennisles te geven in het buitenland, maar ook voor een deel omdat mijn ouders mij een maandelijks bijdrage gaven. Dat is helemaal niet eerlijk, maar wel zoals het gaat. De wereld is niet rechtvaardig en eerlijk, we krijgen soms mazzel en het is aan ons om hier goed mee om te gaan.’’

Wat zou de volgende generatie anders of beter moeten doen dan wij nu doen?
“Op dit moment zijn er ongelofelijk veel goede mensen bezig op de planeet en ik denk niet dat het zomaar beter gaat. Maar als wij als mens de natuur beter in de gaten houden en ons bezighouden met onszelf en af en toe iets voor een ander zouden doen, dan denk ik dat de wereld daar zeker wat beter van wordt. Maar de wereld zal nooit heel veel beter worden. Ik denk dat er heel veel krachten op deze wereld zijn die niet goed zijn, waar heel veel mensen gevoelig voor zullen blijven. Geld, macht, roem zijn dingen die de mens voortdrijft, maar lang niet altijd in de goede richting. Deze factoren zullen er altijd zijn, want het is er altijd al geweest. Dus als we het bereiken om voor onszelf te leven en af en toe iets te doen voor een ander. Dan denk ik dat we al heel goed bezig zijn.  

Jamie’s vuurdoop bij de Missing Chapter Foundation

Jamie Trenite als ambassadeur

Ik leef ook voor mezelf, maar ik vind het leuk om iets te doen voor een ander. Ik vind het leuk om jou bijvoorbeeld de kans te geven om mij te interviewen, een avondje naar het Emma ziekenhuis te gaan en een aantal uurtjes te spenderen met kinderen die heel erg ziek zijn. Zo ben ik ook ambassadeur van de Missing Chapter Foundation die kinderen een stem moet geven in deze wereld. Zo heb ik ook de wens om een ‘’foster parent’’ te worden en een kindje in bijvoorbeeld Azië te steunen. Ik ga volgend jaar naar Thailand, misschien ook naar Laos, en het lijkt mij leuk om in één van die twee landen één of twee kindjes te ontmoeten en ervoor te zorgen dat zij naar school kunnen. De een helpt mensen, de ander kiest voor dieren of voor het milieu en anderen doen het niet. Ik ben nu een beetje bekend, maar als deze bekendheid uitgroeit lijkt het mij fantastisch om met deze roem een goed doel een extra boost te kunnen geven.”

Ik weet niet of je kinderen wil. Maar als je ze ooit zou krijgen, zou je jouw kinderen die boodschap ook mee geven?
“Als ik ooit kinderen krijg, is dat op een dag dat ik mijn leven voor mezelf voor elkaar heb. Ik vind het dan zeker belangrijk dat ze beseffen dat zij in een fijn nest zijn geboren en veel mazzel hebben. De boodschap die ik zou meegeven is dat zij hun eigen leven moeten leven en ervoor moeten zorgen dat dit een goed leven is. Wanneer dit zover is kijk dan om je heen en geef alsjeblieft weg wat je weg kunt geven. Ik ben geen halve Jezus, ik ben Jamie, ik leef voor mezelf en wil winnen van anderen, maar ik kan nu langzamerhand ook om mij heen gaan kijken. “

Dat zijn mooie woorden om mee te geven. Wat is tot nu toe het mooiste moment uit jouw leven?
“Ik verbaas mij erover dat mijn mooiste momenten in mijn leven gratis momenten zijn. Ik heb er weinig of geen geld aan uitgegeven. Bijvoorbeeld een avondje op het strand met vrienden, een lekker drankje in de hand en met z’n allen de zonsondergang bekijken. We zijn niet duur uiteten gegaan en zaten niet patserig in een vliegtuig, maar gewoon in de natuur met de mensen om wie ik geef.  

En wat is dan het grappigste moment uit je leven dat je wil delen?
“Ik lig zo vaak in een deuk, het is lastig om daar nu één moment van te kiezen. Er schiet even niet iets te binnen nu. Die houd je tegoed.’’

Vaak zijn foute nummers ook grappig. Wat is jouw favoriete foute nummer dat je stiekem meezingt in de auto?
Ik ga zeker voor “Freed from desire” ”

We zijn bij de laatste vragen aangekomen en ik ga het onderwerp toch nog even aankaarten voordat mijn collega’s boos worden. Hoe heb je het Wie is de Mol?? avontuur ervaren?
“Het allermooiste en grootste avontuur van mijn leven. Ik was een beetje verdwaald en wist niet welke kant ik op moest en toen opeens was Wie is de Mol?? daar. Als je daar dan bent met zo’n prachtige groep mensen in een prachtig land en er dan nog zo lang in mag blijven, dan is dat heel fijn.’’

Jamie Trenité dansend tijdens Wie is de Mol? 2019.

Wat is jouw mooiste moment met de groep?
“Ik denk het moment van de zipline opdracht. Over zo’n groot ravijn, langs die tien bordjes en dat we het dan allemaal goed hebben waardoor iedereen mocht blijven. Die euforie dat iedereen mocht blijven, en we daar ’s avonds een drankje op dronken, dat was echt geweldig.”

Jamie Trenité en Sinan Can uit Wie is de Mol? 2019.

Hebben jullie nog contact met zijn allen?
“Zeker. We hebben een officiële app met de kandidaten en de makers van Wie is de Mol?. Maar we hebben ook een “geheime’’ groepsapp met enkel de kandidaten en daarin appen wij elkaar heel veel. We hebben zoiets moois met elkaar meegemaakt, dus daar zijn echt nieuwe vriendschappen uit voortgekomen.”

Dit was mijn interview met Jamie Trenité. Een aanstormend talent van wie we nog veel van gaan horen! Ik hoop dat je leuk vond om te lezen. Heb jij nog een vraag voor Jamie die ik niet gesteld heb? Laat het mij weten in de reacties of op onze Instagrampagina of Facebookpagina

Wil je nog meer lezen over Jamie Trenite? Lees dan zijn dagboek van Wie is de Mol?!

*Alle foto’s heb ik met toestemming geplaatst.

Liefs,

Naantje

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 7   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *