Kunstgras op je balkon leggen, hoe doe je dat?

By  |  0 Comments


Met kunstgras kun je elk balkon opfleuren en nieuw leven inblazen. Creëer een tuingevoel hoog boven de grond waar je geen gras kan aanleggen. Door de zachte en schone eigenschappen van kunstgras, voelt deze grond aangenaam onder je blote voeten. Is kunstgras veilig? Vast en zeker. Vandaag is de kwaliteit van kunstgras erg hoog en is het productiemateriaal brandveilig. Zoek je meer informatie over kunstgras op je balkon? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten en hoe je zelf kunstgras op je balkon legt. 

Welk kunstgras is geschikt voor je balkon?

Als je kunstgras op je balkonvloer wilt, laat je dan leiden door kwaliteit. Als je investeert in kunstgras van goede kwaliteit, spaar je op de lange termijn geld uit. Het kunstgras zal langer meegaan en veel minder onderhoud vergen. Onder het kunstgras leg je ook best een ondergrond. Zo bescherm je het beter tegen slijtage. Stabiliserende gronddoeken en dempingsplaten zijn prima ondergronden. Bovendien zorgen ze ervoor dat je kunstgras mooi op zijn plaats blijft liggen.

Maak de ondervloer egaal

Bestudeer het vloeroppervlak van je balkon grondig alvorens je het kunstgras legt. Bereid het oppervlak voor door alle kuiltjes op te vullen en bulten te verwijderen. Reinig je balkon door al het zand, stof en steentjes te verwijderen. Het is belangrijk dat je het kunstgras op een strakke en schone vloer kan plaatsen, zodat het egaal en vast ligt. Bestudeer ook het materiaal van je balkonvloer. Heb je een betonnen vloer? Dan kan je een laag schuim als ondervloer gebruiken. Heb je een balkon uit roofing? Dan heb je sterker materiaal nodig om je balkon niet te beschadigen en de ondervloer egaal te maken.

Kunstgras uitrollen en leggen 

Nadat je de ondervloer schoon hebt gemaakt en een ondergrond hebt gelegd, kun je het kunstgras uitrollen en leggen. Bij een balkon met een groot oppervlak kun je best een extra helper inschakelen. Leg je meerdere rollen uit? Dan moet je alle rollen in dezelfde richting leggen. Dit doe je door alle vezels in dezelfde richting te leggen en zo een mooi en natuurlijk uitzicht te creëren. Zorg ervoor dat alle naden aaneensluiten met maximum twee millimeter ruimte tussen de stukken en gebruik verbindingstape of lijm om de stukken bij elkaar te houden. Helemaal geen ruimte tussen de stukken kunstgras is ook niet goed omdat op lange termijn de delen tegen elkaar op gaan kruipen. Kunstgras leggen kan dus precisiewerk zijn. Als het balkonoppervlak niet zo groot is, kan je beter het stuk kunstgras is zijn geheel leggen.

Kun je zelf kunstgras op maat snijden? 

Het is in principe niet moeilijk om zelf kunstgras in specifieke afmetingen te snijden. Houd er wel rekening mee dat het veel precisie vergt. Dus als je geen handige harry bent, kun je best advies vragen in de speciaalzaak of online instructiefilmpjes bekijken alvorens je met het snijwerk begint.

Hoe onderhoud je het kunstgras?

Eens het kunstgras op je balkon ligt, kun je eindelijk genieten van je plek in de buitenlucht. En hoewel kunstgras weinig onderhoud vergt, zijn er enkele manieren om je kunstgras mooi te houden. Indien er blaadjes op het balkon vallen, kun je best regelmatig het kunstgras schoonvegen met een borstel. Dit zorgt er ook voor dat de vezels mooi omhoog blijven staan. Heb je zelf een huisdier of lopen er katten rond in de buurt? Kunstgras is geschikt voor huisdieren maar maak het kunstgras regelmatig schoon door uitwerpselen en urine te verwijderen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *