Kleine kinderen en tuin herinrichten? Lees deze tips!

By  |  0 Comments


De tuin herinrichten lijkt simpel maar vaak wordt het onderschat. Zo kan het zijn dat je tuin te klein is voor je wensen, de vorm niet past bij je wensen of de tuin juist erg groot is wat het inrichten moeilijk maakt. Ook moet er goed worden nagedacht over het onderhouden van de tuin. Je kan een vijver wel heel leuk vinden, maar deze moet ook onderhouden worden. Naast dat wil je waarschijnlijk ook planten en bomen in de tuin plaatsen. Aan de hand van de behoefte van de planten en bomen en jouw wensen, wordt de plek uitgekozen. Als je kleine kinderen hebt, moet hier ook rekening mee gehouden worden. In verband met wat je juist wel, maar ook juist niet in je tuin wil. In dit artikel lees je daar meer over!

Zorg voor voldoende gras

Kinderen spelen veel buiten, naast dat ze op speeltoestellen spelen, spelen ze ook met ander speelgoed graag buiten. Binnenshuis gaan ze vaak op de grond zitten en spelen, dit gebeurt buiten ook. Maar buiten spelen op tegels of stenen is natuurlijk niet prettig. Gras is daar ideaal voor. Naast dat het kindvriendelijk is om te spelen op gras, is het ook veiliger voor kinderen. Valpartijen zorgen voor minder pijn en kleding wordt gespaard. Daarnaast zorgt gras ook voor een natuurlijke look. Echter, zal je in de zomer het gras wel moeten maaien, wat voor veel mensen een struikelblok vormt.

Speeltoestellen

Als je kleine kinderen hebt én een tuin, kunnen speeltoestellen natuurlijk niet ontbreken. Dit hoeft niet direct een groot klimrek met glijbaan te zijn, maar je kan ook denken aan een zandbak of schommel. Met een speeltoestel kunnen kinderen zich oneindig vermaken. Bij buitengoed vind je een geschikt speeltoestel voor jouw kinderen. Als je wat meer ruimte hebt en de kinderen iets ouder zijn, is een boomhut ook erg leuk.

Moestuin

En moestuin wordt weer steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen gaan zelf in hun tuin groenten verbouwen. Maar ook voor kinderen is een moestuin erg leuk en leerzaam. Zo leren ze te zorgen voor de groenten, maar zien ze ook hoe groenten worden verbouwd en waar het vandaan komt. Erg leerzaam dus!

Verstopplekken

Als je meerdere kinderen hebt, of ze vaak vriendjes/vriendinnetjes meenemen naar huis, worden er vaak spelletjes zoals verstoppertje gespeeld. Op dat moment is het leuk (wanneer je een grotere tuin hebt) als er verschillende verstopplekken zijn. Bomen, bosjes of een schuurtje zijn hier ideaal voor. Maar ook plekken waar ze zelf een hut kunnen bouwen zijn voor kinderen geweldig. Zo kunnen ze zelf hun eigen huisje in de tuin bouwen.

No-go

Naast dat er verschillende dingen erg geschikt zijn voor kinderen, kan je andere zaken beter overslaan bij het inrichten van je tuin. Zoals eerder besproken heeft je kind meer plezier van gras in plaats van tegels of stenen. Maar ook een vijver is natuurlijk voor kleine kinderen erg gevaarlijk. Zorg er voor dat deze goed afgezet is wanneer je kleine kinderen hebt.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *