De 4 grootste fouten bij de inrichting van een badkamer

By  |  0 Comments


Ga je binnenkort je badkamer renoveren of heb je net een badkamer renovatie achter de rug? Dan hoort daar ook een nieuwe badkamerinrichting bij. Met een mooie badkamerinrichting creëer je een heerlijke sfeervolle plek waar je lekker kunt badderen, douchen, ontspannen en opfrissen. Maar bij de inrichting kunnen echter ook fouten gemaakt worden. Om je daarvoor te behoeden, bespreken wij de 4 grootste fouten bij de inrichting van een badkamer.

Badkamerinrichting fout #1: Te weinig licht

In veel kamers geeft één plafondlamp voldoende licht. Maar bij een badkamer is dat anders. Je wilt hier namelijk haarscherp kunnen zien als je bijvoorbeeld in de spiegel je make-up aan het doen bent. Daarom is extra licht nodig in een goede badkamerinrichting.

Badkamerinrichting fout #2: Te weinig opbergruimte

De minimalistische look is erg in trek. Daar is natuurlijk niets mis mee, behalve dat men soms te weinig opbergruimte in de badkamer inbouwt. Toch is het verstandig om wél dat extra kastje of rekje neer te zetten. Zo zorg je ervoor dat er voldoende opbergruimte is. Te weinig opbergruimte zorgt namelijk voor veel stress en rommel in de badkamer en dat is geen fijne badkamerinrichting.

Badkamerinrichting fout #3: De verkeerde kleuren

Houd je van felle en/of donkere kleuren? Dan kun je geneigd zijn deze ook te gebruiken in je badkamer. Toch raden we je aan om bij de inrichting van je badkamer te gaan voor overwegend rustige en neutrale kleuren. Dit zorgt voor rust in de ruimte. Betekent dat dat er helemaal geen ruimte is voor kleur in de badkamer? Zeker niet! Je kunt uiteraard een mooie, kleurrijke personal touch aanbrengen met gekleurde accessoires.

Badkamerinrichting fout #4: Ongeschikte houten accessoires

Over accessoires gesproken: daar kan ook het één en ander in mis gaan bij de inrichting van een badkamer. Houten badkameraccessoires zoals houten handdoekrekken, bijzettafeltjes en badmatten zijn ontzettend populair. Ze geven de ruimte namelijk een mooie en luxe uitstraling. Zorg er bij het uitzoeken van deze producten wel voor dat je producten uitkiest die specifiek bedoeld zijn voor de badkamer en dus ook zo zijn afgewerkt. Al het vocht in een badkamer kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor houten producten die niet bestand zijn tegen water.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *