Tips tegen irritatie na het scheren bij mannen

By  |  0 Comments


Staat er een belangrijke afspraak op het programma vandaag? Dan wil je natuurlijk wel met een fris geschoren gezicht voor de dag komen. Dat staat wel zo verzorgd. Het is dan uiteraard niet de bedoeling dat je vervolgens de hele dag met een geïrriteerde huid of rode bultjes op de kaaklijn rondloopt. Toch hebben veel mannen hier last van. Hoe goed je ook je best hebt gedaan, hoe goed je ook alle tips hebt opgevolgd, toch blijft de irritatie na het scheren ontstaan. Hier word je niet alleen niet blij van, het is ook nog eens een ontzettend vervelend gevoel.

Gelukkig is er echt iets aan te doen. Met het juiste scheermesje en het juiste gebruik kom je al heel ver. In dit artikel geven we enkele tips waarmee je irritatie na het scheren in het vervolg écht kunt voorkomen. Lees snel verder en laat je inspireren.

Gebruik een safety razor

De safety razor heeft de afgelopen jaren een ware comeback gemaakt in ons land. Steeds meer mensen maken hier tegenwoordig weer gebruik van. De safety razor, ook wel veiligheidsscheermes genoemd, wordt vooral geprezen om zijn duurzaamheid. Het is niet alleen veel minder vervuilend voor het milieu, maar je voelt het ook nog eens duidelijk in de portemonnee. Een safety razor is in veel gevallen een stuk goedkoper dan de goedkoopste cartridge scheermessen. Daarnaast is het met deze scheermes een stuk gemakkelijker om zonder irritaties te scheren. Dit komt door de beschermende kap boven op het mes. Deze zorgt ervoor dat de mesjes in een bepaalde hoek worden gehouden. Hierdoor is het gemakkelijker om effectief en veilig te scheren. Het is immers niet voor niets dat dit mesje ook wel een veiligheidsscheermes wordt genoemd.

Scheer altijd nat

Sommige scheermesjes kunnen volgens de handleiding ook gewoon droog worden gebruikt. Hoewel dit inderdaad mogelijk is, leidt dit doorgaans wel sneller tot irritaties. Daarom is het verstandiger om altijd nat te scheren. Maak de haartjes direct een stuk zachter door ze licht vochtig te maken.

Let op: dit betekent niet even een plens water in je gezicht gooien. Om de haartjes echt zachter te maken is het belangrijk dat ze goed nat zijn geweest. En dat voor een langere tijd. Het kan daarom verstandig zijn om eerst te douchen voordat je gaat scheren. Dit helpt de poriën te openen en de baardharen te verzachten. Op die manier is het gemakkelijker om zonder irritaties te scheren.

Wil je niet je hele baard scheren, maar deze slechts bijhouden? Ga dan op zoek naar de beste baardtrimmer. Zo loop je er altijd verzorgd bij.

Scheer minder vaak

Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd en loop je toch bijna dagelijks met huidirritatie op je gezicht rond? Dan kan het een idee zijn om kort wat minder vaak te scheren. Laat je baard voor een korte periode staan. Zo geef je je huid de tijd die het nodig heeft om volledig te herstellen. Hiermee voorkom je dat je irritaties telkens weer verergert door wéér te scheren.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *