Hoe zorg je ervoor dat je natuurstenen vloer weer glanst? 5 tips!

By  |  0 Comments


Een natuurstenen vloer kan een prachtige toevoeging zijn aan uw interieur. Het is duurzaam, elegant en gaat jarenlang mee. Maar na verloop van tijd kan het glanzende oppervlak dof worden en vlekken vertonen, waardoor de esthetiek van de hele kamer wordt aangetast. Gelukkig zijn er manieren om uw natuurstenen vloer weer te laten glanzen. In dit artikel geven wij 5 tips om ervoor te zorgen dat de vloer er weer als nieuw uitziet.  

#1 Reinig regelmatig

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je natuurstenen vloer in goede conditie te houden, is het oppervlak regelmatig te reinigen. Stofzuig of veeg de vloer dagelijks om vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een milde zeep of een reinigingsmiddel speciaal voor natuursteen om de vloer grondig te reinigen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de vloer juist beschadigen en het glanzende oppervlak aantasten.

#2 Bescherm de vloer

Het is belangrijk om je natuurstenen vloer te beschermen tegen schade en slijtage. Plaats viltjes onder meubels om krassen te voorkomen. Vermijd het gebruik van zware voorwerpen die de vloer kunnen beschadigen. En maak daarnaast de vloer direct schoon als er gemorst wordt, zo voorkom je dat vlekken in de vloer trekken. 

#3 Gebruik een polijstmiddel 

Het gebruik van een polijstmiddel is een effectieve manier om je natuurstenen vloer weer te laten glanzen. Polijsten zorgt ervoor dat het oppervlak van de vloer glad en glanzend wordt, waardoor het er weer als nieuw uitziet. Het is belangrijk om een polijstmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor het type natuursteen dat je hebt. Niet elk polijstmiddel is geschikt voor alle soorten natuursteen, dus zorg ervoor dat je het juiste product kiest.

#4 Laat de vloer professioneel behandelen

Als je vloer ernstig beschadigd is of als de glans volledig is verdwenen, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen. Een professionele natuursteen renovatie helpt bij het herstellen van de glans van jouw natuurstenen vloer. Met behulp van speciale apparatuur en middelen, wordt de levensduur van uw vloer verlengd.   

#5 Onderhoud de vloer regelmatig

Zodra je natuurstenen vloer weer glanst, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Op deze manier zorg je ervoor dat de vloer ook daadwerkelijk zijn glans behoudt. Dit onderdeel is dus eigenlijk een samenvatting van de bovenstaande tips. 

Reinig de vloer regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en gebruik een polijstmiddel om de glans te behouden. Bescherm de vloer daarnaast tegen schade en slijtage door viltjes te gebruiken onder de meubels. 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *