5 redenen om hair extensions te dragen voor je op een rij

By  |  0 Comments


Bijna alle vrouwen dromen van een volle haarbos. Met of zonder krullen, als het maar veel en dik is. Lang niet iedereen is gezegend met haar dat voldoet aan dit schoonheidsideaal, of heeft niet het geduld om de haren lang te laten groeien. Dan kan het een oplossing zijn om weave hair extensions te zetten. Deze creëren direct volume en/of verlenging. Kies je voor een volumebehandeling, dan worden de extensions op je eigen lengte ingezet; bij een haarverlenging worden langere hair extensions ingezet. Hier lees je 5 redenen om hair extensions te laten zetten.

 

1. Het is mooi

De meest voor de hand liggende reden om hair extensions te dragen: je ziet er net iets beter door uit! Maar dan moet je natuurlijk wel kiezen voor nep haar van goede kwaliteit. Bovendien moet je goed voor die lange lokken zorgen. Bekijk daarvoor deze tips om je hair extensions mooi te houden.

extensions

2. Je kapsel blijft beter zitten

Als je lang voor de spiegel hebt gestaan om je kapsel in het gewenste model te krijgen, wil je niet dat dat model weer als sneeuw voor de zon verdwijnt. Met hair extensions blijven krullen en andere styling beter én langer zitten. Dat scheelt weer tijd en moeite.

 

3. Je hebt veel keuze

Er zijn meerdere soorten hair extensions. Om een idee te krijgen over welke verschillende soorten er zijn, vertellen we je hieronder over een aantal.

  • Clip-in extensions: met clip-in extensions maak je je haar langer of voller in een paar minuten. Deze haarstroken zijn bevestigd aan clipjes die je gemakkelijk zelf vastklikt aan je eigen haar. Het is de goedkoopste optie en de extensions gaan relatief lang mee, omdat je ze ‘s avonds weer uit je haar kunt halen.
  • Haar weaves: bij haar weaves wordt het haar tegen het hoofd aan ingevlochten. Met naald en draad worden hieraan de strengen haar vastgemaakt. Deze extensions zitten goed vast aan je eigen haar, en voor de bevestiging wordt geen gebruikgemaakt van hitte of chemicaliën.
  • Bonding extensions: een ander en populair type zijn de bonding De bondings zijn meestal gemaakt van keratine en worden met een warmtetang geplaatst. Ze kunnen zo’n drie maanden gedragen worden en bovendien worden ze niet strak ingevlochten, waardoor je minder last hebt van hoofdpijn.
  • Microringen: dit is een methode waarbij kleine ringetjes in jouw haarkleur worden gebruikt. Je eigen haar en een extension worden met een speciale naald door het ringetje getrokken, dat vervolgens dicht bij de hoofdhuid dichtgeknepen wordt. Deze extensions kunnen ook lang blijven zitten.

4. Het ziet er natuurlijk uit

Je ziet wel eens vrouwen waarbij de hair extensions duidelijk te zien zijn, doordat de kleur niet matcht of de matten flink opvallen. Dit hoeft niet! Je kunt de hair extensions in meerdere kleuren laten verven om goed te matchen met je eigen haar. Door losse plukjes te gebruiken, kunnen de extensions ook op een onzichtbare manier worden geplaatst.

5. Sommige extensions kunnen worden hergebruikt

Zowel weaves en microringen als clip-in extensions kunnen dankzij hun bevestigingswijze worden hergebruikt. Verzorg je ze goed, dan kunnen die eerste twee tot wel drie keer opnieuw worden gebruikt. Clip-ins zijn eenvoudig te plaatsen en verwijderen en gaan dus wel jaren mee.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *