Geslaagd! 6 tips en ideeën voor een examenfeestje

By  |  0 Comments


Ben je geslaagd of lever je binnenkort je scriptie in? Dan is de kans groot dat ook jouw examenfeestje al in zicht is. Omdat niets fijner is dan jouw diploma in handen te nemen, en dit groots gevierd mag worden, helpen we je graag met het plannen van de viering. In dit artikel zijn verschillende tips en ideeën onder elkaar gezet voor een ‘geslaagd’ examenfeest!

1. Bepaal de basis

Voordat je begint met het plannen van jouw examenfeestje, is het handig om na te denken over een aantal zaken. Wil je het examenfeest alleen geven of samen met vrienden? Wanneer je het feestje alleen geeft, kun je het makkelijker afstemmen op jouw eigen wensen en hoef je niet te overleggen met anderen. Helaas draai je dan wel in je eentje op voor de kosten. Geef je een gezamenlijk examenfeest? Dan kun je zowel de kosten als de voorbereidingen verdelen. Tip: kies er alleen voor om een gezamenlijk feestje te geven wanneer je weet dat jouw droomfeestje in grote lijnen overeenkomt met die van jouw vrienden of klasgenoten.

2. Kies een datum

Probeer bij het prikken van een datum rekening te houden met andere examenfeestjes. Dit kun je het best doen door te informeren naar wanneer anderen hun examenfeest geven. Zo kun je voorkomen dat jouw gasten een dubbele planning hebben waardoor ze eerder moeten vertrekken.

3. Stel de locatie vast

Afhankelijk van het aantal gasten dat je wilt uitnodigen, kun je ervoor kiezen om het feest thuis te geven of toch voor een locatie buiten de deur te kiezen. Let hierbij wel op dat de kosten hoog kunnen oplopen wanneer je voor een locatie zoals een speciale feestzaal kiest. Je kunt er ook voor kiezen om het helemaal anders aan te pakken door bijvoorbeeld een examen-barbecue te organiseren in het park of met een groep vrienden een grote tafel af te huren bij een gezellige strandstent!

4. Nodig jouw vrienden uit

Het uitnodigen van de gasten voor jouw examenfeestje kun je op verschillende manieren doen. Dit kan via een creatieve, geschreven uitnodiging of door middel van het aanmaken van een WhatsApp groep. Extra leuk: maak een Facebook evenement (privé!) aan en nodig zo jouw gasten uit. Zo kunnen de genodigden makkelijk aangeven of ze aanwezig kunnen zijn én kun jij iedereen op de hoogte houden.

5. Lekkere hapjes en drankjes zijn een must

Onderschat niet hoe belangrijk het is dat er genoeg eten en drinken aanwezig is tijdens jouw examenfeestje. Maak ruim van tevoren een lijstje met dranken en hapjes en een bijpassend boodschappenlijstje. Zijn jij en je vrienden ouder dan 18 jaar? Zorg er dan voor dat er naast voldoende fris ook alcohol aanwezig is. Naast bier en wijn kun je er ook voor kiezen om het feestje knallend te beginnen met een fles champagne. Wat betreft de hapjes: je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Wil je geen standaard hapjes zoals bitterballen en kaas? Denk dan eens aan mini hamburgers, kipwraps of zelfgebakken cupcakes.

6. Neem de tijd voor de decoratie en de muziek

De decoratie en de muziek zijn bepalend voor de sfeer van jouw examenfeestje. Kleed de feestruimte daarom gezellig aan met ballonnen en slingers. Vier jij het feest in de tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om lichtslingers op te hangen. Ook de muziek is een deal breaker. Zorg er daarom voor dat je van tevoren een fijne playlist samenstelt en de plek voor de muziekinstallatie bepaalt.

Veel succes met het organiseren van jouw examenfeestje!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *