4 tips om met een veiliger gevoel te kunnen wonen

By  |  0 Comments


Woninginbraken zijn één van de meest voorkomende misdaden in Nederland. Iedere dag vinden er meerdere inbraken plaats in woningen. Wanneer je slachtoffer wordt van een woninginbraak dan verlies je meer dan enkel een paar bezittingen. Dit is iets waar mensen vaak niet bij stilstaan totdat het hen overkomt en zij beseffen dat de inbreker hen nog iets veel belangrijker heeft ontnomen. Namelijk het gevoel van veilig wonen. Zelfs wanneer je niet thuis bent op het moment dat een inbraak wordt gepleegd heeft dit een enorm effect op het gevoel van veiligheid van jou en je familie. In de meeste gevallen kunnen inbraken echter makkelijk voorkomen worden. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen om de inbraakbeveiliging van een woning te verbeteren. De slotenmaker Purmerend deelt 4 tips die je kunnen helpen om met een veiliger gevoel te kunnen wonen.

Laat niet merken dat je weg bent

Het eerste waar een inbreker naar zoekt is een woning waarvan zij kunnen vaststellen dat er niemand thuis is. Dit maakt de klus immers des te makkelijker voor hen. Door niet te laten merken dat je weg bent kan je daarom inbraken voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld timers om de lichten, televisie of radio op willekeurige tijden aan te zetten. Parkeer je auto in een gesloten garage als dit mogelijk is in plaats van op de oprit. Wanneer een inbreker naar patronen zoekt weet hij hierdoor niet of er iemand thuis is of niet.

Maak het moeilijk om in te breken

Het tweede waar een inbreker naar zoekt is een woning waar makkelijk ingebroken kan worden. Hoe moeilijker bij een woning in te breken is hoe kleiner de kans dat je slachtoffer van een woninginbraak wordt. Sluit altijd deuren en ramen, gebruik sloten met een SKG keurmerk, bij voorbaat een slot met anti-kerntrekbeveiliging, zet bijzetsloten op de deur, beveilig achterdeuren hetzelfde als de voordeur, zorg voor degelijke beveiliging van ramen en laat nooit een ladder in de tuin liggen waarmee makkelijk de tweede verdieping of het dak bereikt kan worden.

Zorg dat iemand zich niet makkelijk kan verbergen

Een inbreker zal eerder bij een huis proberen in te breken waar hij of zij niet makkelijk gezien kan worden. Door ervoor te zorgen dat iemand zich niet makkelijk kan verbergen rondom het huis voorkom je daarom inbraken. Trim heggen en struiken netjes kort en gebruik buitenverlichting met bewegingssensoren. Kijk goed rondom je woning en bedenk jezelf waar een inbreker zichzelf zou kunnen verbergen.

Installeer een alarmsysteem

Alarmsystemen zijn allerminst een garantie dat inbraken voorkomen zullen worden. Toch maken deze systemen het wel moeilijker om bij een woning in te breken. Hierdoor neemt de kans om gezien en betrapt te worden voor een inbreker namelijk toe. Als het duidelijk is dat een huis voorzien is van een alarmsysteem zullen veel inbrekers voor een ander doelwit kiezen. Gebruik daarom ook zeker de stickers op ramen die aangeven dat het huis met een alarmsysteem is beveiligd.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *