Duurzaam wonen met zonnepanelen: de voordelen

By  |  0 Comments


Duurzaam wonen en zonnepanelen installeren past helemaal bij deze tijd. Dat is ook logisch, want zonnepanelen hebben veel voordelen te bieden, zoals je bij Solarite kan ontdekken. Meer en meer mensen kiezen om die reden voor zonnepanelen op het dak. Het gaat dan niet alleen om de prijs. Je leert hier ook over andere voordelen die een rol spelen. Dit maakt het wat gemakkelijker om een keuze te maken.

De voordelen voor jouw woning

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te laten plaatsen, dan zitten daar de nodige voordelen aan. Het opvangen van zonlicht en op die manier elektriciteit opwekken zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Dat maakt dat je dus een stuk duurzamer kan wonen. Voordelen zijn er dan ook in overvloed. Kijk welke op jou van toepassing zijn en hoe je hiervan profiteert.

Minder uitstoot

De belangrijkste factor voor klimaatverandering is de uitstoot van CO2. Wanneer je zonnepanelen gebruikt, stoot je geen CO2 meer uit voor energieproductie. Je hebt immers schone energie opgewekt en niet van een leverancier afgenomen. Per vierkante meter zonnepaneel kan je per jaar 60 kilo aan CO2 besparen. Dit is een groot verschil. De zonnepanelen vormen een duurzame energiebron, want je hebt alleen zonlicht nodig en dat is er iedere dag. Je bent niet afhankelijk van directe straling.

Minder kosten voor energie

Een belangrijk voordeel van de zonnepanelen is dat je geen energie van de leverancier hoeft af te nemen. Je kan dus heel gemakkelijk besparen op je energiekosten. Wanneer je de aanschaf van de installatie afzet tegen de te besparen kosten, dan ontdek je dat het ongeveer 7 jaar duurt om de installatie terug te verdienen. De panelen gaan 25 jaar mee, dus je maakt vele jaren winst. Het is ook nog eens zo dat je ongebruikte opgewekte energie de komende jaren nog kan salderen. Zo levert het nog meer op.

Lang van profiteren

Zonnepanelen gaan lekker lang mee. Zo kan je er dus ook vele jaren van profiteren. Je kan er zeker wel 25 jaar profijt van hebben. Moderne modellen gaan bovendien langzaam maar zeker ook steeds langer mee. Het voordeel hiervan is dat het ook effect heeft op de waarde van je woning. Die wordt ook hoger. Ben je van plan te gaan verkopen, dan kan je net wat meer vragen dan de buren zonder zonnepanelen. Dit is te danken aan het betere energielabel en de lagere maandlasten die je te bieden hebt aan potentiële kopers. Het maakt het gemakkelijker om je woning sneller te verkopen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *