De 3 haartrends van de winter 2015/2016

By  |  0 Comments

Een aantal jaren achter elkaar waren de haartrends vrij extreem: opgeschoren kapsels, strakke lijnen en zelfs grijs haar. Deze winter is all about natural beauty! Volle wenkbrauwen á la Cara Delevigne, volumineuze kapsels en minimalistische make-up looks. De trends van deze winter zijn te beschrijven als ultravrouwelijk en natuurlijk.

 Trend 1: De boblijn

De boblijn is een echte klassieker. Om de zoveel jaar keert hij terug, maar dan net ‘n tikkie anders. De warrige bob is al enige tijd trending. Dat blijft ook deze winter nog zo. Kenmerkend aan de boblijn is de piekerige onderkant waardoor hij stoerder is dan de ‘klassieke’ bob.

Een ander kenmerk aan deze boblijn is de lengte. In tegenstelling tot de klassieke bob wordt de warrige bob niet kort gedragen. De gemiddelde lengte is da nook schouderlengte. Wanneer het kapsel te kort wordt geknipt, komt het kapsel minder goed tot zijn recht. De golven aan de onderkant komen dan namelijk niet mooi uit.

Om te voorkomen dat de boblijn sluik om het hoofd valt moeten er lagen worden geknipt. Houd hierbij de bovenkant wat zwaarder en creeër de lagen vooral aan de onderkant. Voeg eventueel extra volume toe door middel van hairextensions. Onder andere Alexa Chung en Lucy Hale zijn al gespot met een boblijn.

Trend 2: Lang en voluminous

Lang haar wordt hetzelfde gestyled als de bob. Lekker messy en in lagen. Het liefst met nog wat highlights erdoorheen. Wanneer een klant erg stijl haar van zichzelf heeft is dit kapsel moeilijker te creeëren dan bij golfend of krullend haar. Volg daarom ons stappenplan:

  1. Maak het haar stugger door droogshampoo of stylingpoeder te gebruiken.
  2. Krul het hele haar van de klant. En klem iedere krul tegen het hoofd door middel van een schuifje of clipje.
  3. Wanneer al het haar met speldjes vastzit spuit dan een grote hoeveelheid haarlak.
  4. Laat de haarlak even drogen: ongeveer 5 minuten.
  5. Haar de speldjes eruit en kam het haar voorzichtig door met een grove kam.
  6. Touper het haar eventueel voorzichtig aan de onderkant.

Trend 3: Bronde kleur

Bronde is dé kleur van deze winter. Het is inderdaad zoals het klinkt: een combinatie van blond en bruin. Bronde zit er namelijk precies tussen in. Een bronde kleur wordt altijd gecreeërd door middel van highlights. Kies voor de basiskleur een kleur naar wens: donkerbruin, donkerblond, goud- of koperbruin. Het mag allemaal! Belangrijk is dat de kleur dicht tegen de eigen haarkleur aanzit. Zo blijft de kleur zo lang mogelijk goed. Kies voor de highlights een kleur die er dicht tegenaan zit. Eventueel kun je hier ook 2 kleuren voor gebruiken. Wanneer de klant extensions heeft: verf deze dan altijd gelijk mee. Met bronde haar zijn onder andere Olivia Palerma en J.Lo al gespot.

Dit artikel werd je aangeboden door Hair Extensions leverancier Foxystar. Welke trend is jouw favoriet deze winter? Of heb je al goede ervaringen met een trend? Laat het ons weten in een comment.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 4   Gemiddelde:  3/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *