3 tips om meer met lokale bevolking in contact te komen tijdens je wereldreis

By  |  0 Comments

Contact met de lokale bevolking maakt jouw wereldreis extra bijzonder en memorabel. Locals kunnen jou de beste tips geven en daarnaast krijg je meer inzicht in de lokale cultuur en gebruiken. Het lijkt soms lastig om echt contact te krijgen met de lokale bevolking van jouw bestemming. Wellicht komt dit doordat je voornamelijk toeristen tegenkomt, een taalbarrière ervaart of gewoon niet op de juiste plekken komt. Met onderstaande tips leg jij binnen no time écht contact met de lokale bevolking op jouw bestemming.

Tip 1. Reis met het openbaar vervoer

Een uitstekende manier om contact te maken met de lokale bevolking is door eens de bus of trein te pakken in plaats van de taxi. Een extra voordeel is dat dit ook nog eens goed is voor je reisbudget! Of je nu een rondreis Laos maakt of India ontdekt, veel landen zijn uitstekend te bereizen met het openbaar vervoer. Waarschijnlijk krijg je flink wat nieuwsgierige blikken als je als buitenlander de bus in stapt. Maak oogcontact, lach en knoop vervolgens een gesprekje aan. Leg bijvoorbeeld uit waar je naartoe gaat en vraag om tips. Grote kans dat je wordt uitgenodigd voor een kopje thee of een maaltijd als jouw gesprekspartner dezelfde kant op gaat!

Tip 2. Eet in lokale restaurants

In lokale restaurants komen weinig toeristen. De lokale bevolking vindt het altijd leuk als iemand interesse toont in hun cultuur en eten maakt hier vaak een groot deel van uit. Vraag bijvoorbeeld iemand om hulp bij het vertalen van de kaart of vraag of je aan mag schuiven voor een gezamenlijke maaltijd. Onder het genot van lokale specialiteiten en een lokaal drankje ontstaan de mooiste gesprekken. Bijna iedere bestemming heeft wel een eigen alcoholische drank. Wees gewaarschuwd, want deze drankjes zijn niet altijd onschuldig. Zo is lokaal gestookte Arak in Indonesië levensgevaarlijk.

Tip 3. Overnacht in homestays

Tijdens een homestay overnacht je in het huis van een lokaal gezin. Op deze manier krijg je echt een kijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Tijdens je verblijf maak je eventjes deel uit van een ander gezin. Zo zie je hoe de lokale inwoners wonen, werken en eten. Je pikt de taal vaak razendsnel op doordat je, afhankelijk van je bestemming natuurlijk, niet meer de hele tijd tijd wordt omringd door Engelssprekende mensen. De eigenaren van homestays zijn doorgaans erg vriendelijk en gastvrij en halen alles uit de kast voor een perfect verblijf. Je hoeft niet bang te zijn dat je geen privacy meer hebt, want je kunt je altijd even terugtrekken op je kamer. Sommige homestays verhuren zelfs een hele verdieping. Het is tijd om je koffer te pakken!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *