BBQ keuze in overvloed: welke kies jij?

By  |  0 Comments


Heb je plannen om een nieuwe BBQ aan te schaffen? Dan zul je snel ontdekken dat je BBQ keuze in overvloed: hebt. Welke kies jij? Voor veel mensen vormt dit best wel een lastige keuze. Een goede reden om de verschillende opties met je door te nemen. 

Authentiek barbecueën op houtskool

Als je authentiek wilt barbecueën, dan kom je al snel op een BBQ op houtskool of briketten uit. Dit zijn de BBQ’s die je gloeistand moet wapperen maar deze wat arbeidsintensieve BBQ stijl heeft zeker ook wat voordelen. Deze wat primitieve manier om je eten te bereiden geeft een lekkere rokerige barbecue smaak aan je vlees of vis. Voor veel mensen is dit de echte ‘BBQ taste’. Daarnaast is een houtskool BBQ relatief voordelig in aanschaf. Het nadeel van deze optie is dat de temperatuur van deze BBQ minder goed te reguleren is.

De modernere optie: barbecueën op gas of elektriciteit

Als alternatief voor het barbecueën op houtskool of briketten kan er gekozen worden voor een BBQ die werkt op gas of elektriciteit. Dit soort BBQ’s zijn duurder in aanschaf maar bieden wel een aantal praktische voordelen. Naast het feit dat dit een hele veilige manier van barbecueën is, is een BBQ op gas of elektriciteit direct klaar voor gebruik. Daarnaast is de temperatuur van dit soort BBQ’s goed te reguleren.

Waarom kiezen voor een Kamado BBQ?

De overtreffende trap met betrekking tot je keuze voor BBQ’s wordt gevormd door een Kamado BBQ. Dit is immers een luxe uitvoering van een houtskool barbecue. Als je jezelf afvraagt waarom je zou moeten kiezen voor de beste Kamado BBQ kunnen we dit eenvoudig uitleggen. Kamado barbecues worden in de meeste gevallen gemaakt van keramiek, een materiaal dat warmte goed kan vasthouden. Hierdoor heb je de beschikking over een constante temperatuur die kan variëren van 70°C tot wel 375 °C. Dit soort BBQ’s zijn dan ook uitstekend geschikt voor slow cooking. Daarnaast is een Kamado BBQ is snel op temperatuur en kan zichzelf schoonbranden. Als jij het leuk vindt om culinaire hoogstandjes klaar te maken op de barbecue, is de keuze voor een Kamado BBQ snel gemaakt. Nu nog ‘even’ vaststellen wat je beste keuze hierin is maar ook dit vormt geen uitdaging als je de website Best-Verkochte.nl bezoekt. Op deze website vind je een groot aantal uitgebreide koopgidsen waaronder een artikel over Kamado BBQ’s. Hierin wordt het complete aanbod met je doorgenomen en kom je al snel tot de ontdekking voor welke optie je het beste kunt kiezen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *