4 redenen om eens bamboe ondergoed te proberen!

By  |  0 Comments


Is het je wel eens opgevallen dat je steeds vaker advertenties of artikelen over bamboe ondergoed tegenkomt? Dat is niet zo heel gek aangezien er een nieuwe trend gaande is op dat gebied. Langzaam maar zeker is bamboe ondergoed in steeds meer kasten terug te vinden en wordt het ouderwetse katoenen ondergoed vervangen. Misschien denk je in eerste instantie aan de “volgende hype” maar als we je vertellen dat bamboe ondergoed al jarenlang bezig is aan een opmars wordt het misschien wel een stuk interessanter om je hier eens meer in te verdiepen. Daarom zetten wij 4 redenen om eens bamboe ondergoed te proberen voor je op een rijtje. 

Bamboe is goed voor het milieu

Misschien is het inmiddels wel een dooddoener aan het worden maar bamboe ondergoed is zeer goed voor het milieu. De bamboe soort waar ondergoed en kleding van gemaakt wordt,  heeft namelijk de fascinerende eigenschap dat het zo’n meter per dag kan groeien. Dat betekent dat de plant maar een paar weken nodig heeft om klaar voor gebruik te zijn. Daar komt bij dat bamboe zeer weinig water nodig heeft om te kunnen groeien en van zichzelf een afweer tegen veel voorkomende plagen heeft dus pesticiden zijn overbodig. De wortels vormen een compleet netwerk die niet alleen in een “lage kwaliteit” bodem kunnen groeien maar tegelijkertijd ook nog eens erosie tegen gaan. Na de oogst blijft dit wortelstelsel in tact in de grond zitten en schieten de nieuwe scheuten in no time weer uit de grond. Als dat niet duurzaam is…

Heerlijk zacht en zeer geschikt voor gevoelige huid

Leuk natuurlijk allemaal die weetjes over de bamboe plant, maar wat heb je er verder nog aan? De bamboe vezels zijn extreem zacht en te vergelijken met zijde. Dit maakt bamboe ondergoed ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Zeker als je last hebt van vervelende allergieën (en van stof als katoen uitslag of andere last krijgt) is bamboe een uitkomst. Bamboe is namelijk hypo allergeen en heeft een antibacteriële werking wat ervoor zorgt dat bacteriën worden uitgeroeid.

Bamboe ondergoed ademt als geen ander

Door de holle structuur van de bamboevezel is bamboe ondergoed van nature absorberend en in staat om vocht af te voeren. Dit materiaal voert tot wel 70% meer vocht af dan bijvoorbeeld bij katoen het geval is. Zonder te veel in detail te treden, begrijpt iedereen wel waarom dit belangrijk is. Het grote bijkomende voordeel hiervan is dat ,zodra het vocht wordt opgenomen door de bamboestof, geur veroorzakende bacteriën geen kans meer maken. Zeg dus maar dag tegen vieze en stinkende zweetplekken. Bamboe ondergoed houdt je de hele dag heerlijk droog en geurvrij, hoe zwaar je dag ook is.

Zeer sterk materiaal

Aangezien bamboe een zeer sterk materiaal is, heb je van bamboe kleding of bamboe ondergoed super lang plezier. Het maakt niet uit hoe vaak je het wast, bamboe stof blijft vormvast, antistatisch en kreukvrij. Ben jij dus op zoek naar boxershorts of witte t-shirts voor heren, neem bamboe zeker eens in overweging. Neem van ons aan dat je na één keer proberen nooit meer iets anders wilt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *