Maak je balkon compleet met een jacuzzi

By  |  1 Comment


Kleiner wonen in een appartement heeft zeker zijn voordelen, je hebt een knussere omgeving en niet het gevoel dat je alleen in te groot huis zit dat veel meer onderhoud en inrichting nodig heeft dan een appartement. Maar soms mis je een aantal kleine dingen zoals zomers een zwembad opzetten in de tuin. Hoe kun je toch je eigen zwembad opzetten op je balkon.

Opblaasbare jacuzzi

Het plezier van echt zwemmen is er nooit bij in de achtertuin met een opblaaszwembadje, laat staan dat er op je balkon de ruimte voor hebt voor een echt groot opblaaszwembad van formaat waar je echt in kunt zwemmen. Maar om toch het gevoel te krijgen dat je kunt relaxen in een zwembad op je balkon kan dit met een opblaasbare jacuzzi.

Het enorme voordeel is dat deze klein van formaat zijn en niet de flut ervaring van een kinder opblaasbadje geven. En als je balkon aan de juiste kant staat heb je ook weinig last van binnenvliegend vuil zoals zand en bladeren. Maar laten we even praktisch zijn, hoe ga je die plaatsen en waar je moet je rekening mee houden?

Formaat jacuzzi

De afmetingen van je balkon zijn bepalend voor het formaat opblaasbare jacuzzi dat je kiest en helaas heeft niet iedereen een groot balkon dat elk formaat aankan. Hierbij laten we aantal standaard afmetingen zien van opblaasbare jacuzzi’s zodat je weet welk formaat voor jouw balkon geschikt is:

 • Intex pure spa jet 6 personen – buitenmaat 218 cm binnenmaat 168 cm
 • Intex pure spa jet 4 personen – buitenmaat 201 cm binnenmaat 150 cm
 • Intex pure spa deluxe 6 personen – buitenmaat 216 cm binnenmaat 165 cm
 • Intex pure spa deluxe 4 personen – buitenmaat 196 cm binnenmaat 145 cm
 • Intex pure spa 6 personen – buitenmaat 216 cm binnenmaat 165 cm
 • Intex pure spa 4 personen – buitenmaat 196 cm binnenmaat 145 cm

Aansluiting electriciteit

Voor het gebruiken van de opblaasbare spa heb je elektriciteit nodig voor het verwarmen van het water en het filteren van het water door de filterpomp. Deze kun je gewoon aansluiten op een 240 volt netwerk. Aangezien de meeste mensen geen aparte stopcontact op het balkon hebben, zal een een openstaand raam moeten voldoen om een stopcontact binnenshuis te gebruiken.

Verbruik opblaasbare jacuzzi

Een jacuzzi in de bovenstaande maten hebben een inhoud van 1.000 tot 1.700 liter. Aangezien je niet elke dag in de jacuzzi zit en de filter het water langdurig schoon houd zal het water ook niet vaak gewisseld hoeven worden.

De elektra kosten zijn wat groter aangezien deze jacuzzi’s zo’n 6 kWh per dag verbruiken. Als je deze 24 uur per dag en 7 dagen per week aan laat staan komt dat neer op 500 euro aan kosten per jaar.

Wateronderhoud jacuzzi

Een jacuzzi vullen is een fluitje van een cent met een tuinslang. maar het wordt lastiger wanneer je het water er weer uit moet halen. Normaal gesproken kiep je een opblaaszwembad leeg in de tuin maar nu moet dat dus vanaf het balkon. Let dus op de voorbijgangers onderaan je balkon!

Tussendoor kun je het water lang genoeg gebruiken zolang deze goed onderhouden wordt met waterbehandeling. De filterpomp ververs het water van macro vervuiling maar chemische vervuiling  door urine en zweet heeft een chloorbehandeling nodig. Deze chloor onderhoud kitjes zijn relatief goedkoop.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

 1. Marie de Jonge

  22 april 2022 at 17:04

  Goed om te weten hoe ik het water van een jacuzzi schoon moet houden. Het water elke keer vervangen is natuurlijk een hele klus! Gelukkig kan je de onderhoudskits met chloor overal kopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *