Een eigen assistent in huis?

By  |  0 Comments


Wanneer je aan een assistent in huis denkt, dan denk je misschien aan zo’n ouderwetse butler in zo’n mooi pak. Die doet alles wat je vraagt. Alleen is dit wel behoorlijk uit de tijd. De assistent in huis van tegenwoordig is gebaseerd op robotica. Het is zeker leuk om eens te kijken wat dit je allemaal kan opleveren. Zo wordt het in huis ineens een stuk gemakkelijker voor je gemaakt.

Alles automatisch verzorgen

Wil je het gemakkelijk maken? Dan zorg je dat alles automatisch gaat in huis. Dat geldt bijvoorbeeld voor het aanzetten van de vloerverwarming. Of voor het aan- en uitzetten van de verlichting. Het lijken misschien allemaal simpele zaken die je ook wel met de hand kan verzorgen. In werkelijkheid is het echter toch wel heel lekker wanneer je dit gewoon allemaal automatisch kan laten doen.

Het voordeel ervan is vooral dat alles helemaal op maat gaat. Het is nooit te warm of te koud. Je laat de lamp nooit te lang branden. Al dit soort kleine dingen maken dat je er uiteindelijk veel op kan besparen. Zo kan de assistent op robotbasis je dus wel heel veel opleveren.

Aansturen met de stem

Als het om het echte assistenten gaat, dan zijn de voice assistenten die tegenwoordig worden gebruikt misschien nog wel beter. Deze kan je aan de hand van commando’s allerlei dingen laten doen. Denk aan het aanzetten van muziek, het doen van kleine taken in huis zoals de rolluiken laten zakken of het aansturen van de apparaten die we hiervoor al noemde. Dit maakt het dus wel heel gemakkelijk voor jou als bewoner om het lekker comfortabel te hebben. Je hoeft nergens meer naar om te kijken.

Hulp in het huishouden

Andere assistenten die misschien wel eens heel aantrekkelijk voor je kunnen zijn, zijn de robots die jouw taken uit handen kunnen nemen. In huis is bijvoorbeeld het verzorgen van het stofzuigen tegenwoordig wel toevertrouwd aan een robot. Als het gaat om buiten, dan kan je het gras laten maaien door een vergelijkbaar soort apparaat. Het is wel heel fijn om dit soort dingen niet meer zelf te hoeven doen. Het kan je heel veel werk uit handen nemen.

Meer mogelijk in de toekomst

De opkomst van digitale assistentie in allerlei vormen is nog volop in ontwikkeling. Je kan er dus ook zeker van zijn dat er nog heel veel meer mogelijk zal worden in de toekomst. Zo wordt het doen van allerlei taken in huis heel gebruikelijk. Daarnaast zullen er ook allerlei nieuwe mogelijkheden bij komen, waar je nu helemaal nog niet aan denkt. Dat betekent dus ook dat het in iedere woning wel heel aantrekkelijk kan zijn om een assistent in huis te nemen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *