3 tips voor de verzorging van een gevoelige huid

By  |  0 Comments


Weersveranderingen merk je direct aan je huid. Gebruik je eens een nieuwe bodylotion? Dan is de kans groot dat er irritaties zullen ontstaan. Soms lijkt het alsof je huid constant strak aanvoelt. Herkenbaar? Dan beschik je waarschijnlijk over een gevoelige huid. Hoewel je je huidtype niet voor het uitkiezen hebt, betekent dit gelukkig niet dat je altijd met huidproblemen moet kampen.

Wist je dat bijna iedereen een gevoelige huid kan hebben? Het maakt niet uit welke huidtype je hebt. De kleinste veranderingen in het gebruik van beautyproducten of zelfs omslag van het weer kunnen er plotseling toe leiden dat de huid erg gevoelig wordt.

De volgende tips zijn dan ook niet alleen voor de mensen die standaard een gevoelige huid hebben, maar een ieder die hier wel eens mee te kampen heeft. Want hoe zorg je ervoor dat je huid rustiger wordt? Fijner voelt en minder snel geïrriteerd raakt? Dit valt of staat met de juiste huidverzorging. Met behulp van de volgende drie tips zet je de eerste stappen richting een gezondere huid.

1.      De juiste verzorgingsproducten

Sommige mensen met een gevoelige huid vinden het spannend om verzorgingsproducten te gebruiken. Liever laten ze hun huid zoveel mogelijk met rust. Feit blijft dat juist een gevoelige huid wel wat extra aandacht kan gebruiken. Maar dan moet je wel de juiste verzorgingsproducten gebruiken. Belangrijk is dat de producten in elk geval vrij zijn van schadelijke ingrediënten. Er zijn verschillende merken die hier extra aandacht aan schenken. Goed voorbeeld is Naobay. Naobay staat voor ‘Natural and Organic Beauty and You’. Het is een familiebedrijf dat uitsluitend biologische ingrediënten gebruikt. Daarmee zijn de producten erg duurzaam en veilig om te gebruiken op de gevoelige huid.

2.      Drink veel water

Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om de huid gezond te houden. Bedenk goed dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is. Deze vraagt dan ook echt voldoende aandacht. Zorg er in elk geval voor dat je meer dan voldoende water drinkt. Minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag. Dit lijkt veel, maar je lichaam drijft dit ook weer heel snel af. Je huid heeft het vocht nodig om gehydrateerd te blijven. Vind je het lastig om voldoende te drinken? Gebruik dan een waterfles. Zo weet je precies hoeveel je drinkt en pak je deze er ook veel sneller bij.

3.      Pas op met make-up

Nee, dit betekent niet dat je helemaal geen make-up mag dragen. De meeste vrouwen genieten er enorm van om zichzelf op te maken. Niet teveel, gewoon een beetje extra verzorging om de dag te beginnen. De verkeerde make-up kan echter ook irritaties veroorzaken. Je kunt dit al voor een groot deel voorkomen door mineralen make-up te gebruiken. Dit is make-up waar geen talk, kleur- en parfumstoffen inzitten. Hierdoor oogt de make-up veel natuurlijker en heeft het ook minder invloed op de huid.

Bij alle make-up geldt: verwijder deze voordat je gaat slapen. Op die manier hopen afvalstoffen zich niet op in de poriën en kan de huid ‘vrij ademen’ gedurende de nacht. 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *