3 lekkernijen die onmisbaar zijn op een barbecue
De zomer is bijna voorbij maar we kunnen gelukkig nog genieten van de laatste zonnestralen. Voor de barbecueliefhebbers is dit het perfecte moment om nog te genieten van een barbecue met vrienden of familie. Om de barbecue nét wat smakelijker te maken hebben we in dit artikel 3 onmisbare lekkernijen + recept voor je onder elkaar gezet.
1. Stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter
Wanneer je denkt aan een barbecue, denk je al snel aan stokbrood met kruidenboter als bijgerecht. Maar wist je dat je de kruidenboter ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is 200 gram roomboter op kamertemperatuur, 2 takjes verse oregano, 1 takje tijm, een teentje knoflook, zout en peper. Hoe je de kruidenboter maakt? Pers de knoflook met een knoflookpers en voeg deze toe aan de zachte boter. Vervolgens snijd je de oregano en de tijm extra fijn. Wanneer je geen fan bent van oregano of tijm kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld peterselie of bieslook. Als laatst breng je de kruidenboter op smaak met een snufje zout en peper en klaar ben je.
2. Koude pastasalade
Ook een koude pastasalade is erg makkelijk om te maken. Voor een pastasalade voor ongeveer 8 personen kook je 500 gram pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Hierna snijd je een ui, een paprika, 3 tomaten en een halve komkommer in kleine stukjes. Is de pasta gekookt? Dan is het tijd om het water af te gieten en een scheutje olijfolie door de pasta te mengen. Giet ook een scheutje olijfolie in een aparte koekenpan en bak hier de ui en de paprika in. Vervolgens voeg je 200 gram crème fraîche, een eetlepel tijm, een eetlepel oregano en een snufje zout en peper toe aan het mengsel. Laat het mengsel 2 minuutjes doorkoken. Als laatst schep je de pasta in een grote kom en voeg je het mengsel toe. Even goed roeren en de pastasalade is klaar om op te eten.
3. Barbecue aardappeltjes
Barbecue aardappeltjes vallen altijd in de smaak en zijn binnen no-time klaar: je schilt 5 aardappels en snijdt ze in kleine blokjes. Vervolgens meng je verschillende kruiden (een theelepel paprikapoeder, een theelepel gember, een theelepel uienpoeder, een halve theelepel koriander, een snufje peper en een snufje chili) in een bakje. Voeg hierna twee eetlepels olijfolie toe aan de kruiden en meng het goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de aardappelblokjes. Bak de aardappeltjes als laatst in ongeveer 20 minuten op middenlaag vuur af in een wokpan met een scheutje olie.
Tip: ben jij geen held in de keuken of geef je een barbecue voor een groot aantal mensen waardoor het lastig wordt om voor genoeg lekkernijen te zorgen? Dan kun je er ook aan denken om een barbecue cateraar in te schakelen. Handig én smakelijk!