Van een themabruiloft tot aan een basic trouwerij: 5 bruiloftstijlen op een rij

By  |  0 Comments


Ga jij binnenkort trouwen? Dan is het voor jou en jouw aanstaande echtgenoot of echtgenote belangrijk om na te denken over de stijl van jullie trouwdag. Om de dag persoonlijk én onvergetelijk te maken is het belangrijk om voor een stijl te kiezen die bij jullie als bruidspaar past. In dit artikel hebben we 5 verschillende bruiloftstijlen onder elkaar gezet, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen.

1. Een winterbruiloft

Eén van de populairste manieren om een bruiloft vorm te geven is het kiezen voor een seizoensgebonden thema. Een bruiloft in winterstijl is hier een veel voorkomend voorbeeld van. Witte accessoires, decoratie in de vorm van sneeuwvlokken, lichtblauwe details, kaarsen en een knusse locatie: een bruiloft in winterstijl is ideaal voor de liefhebbers van een gezellige sfeer. Nu alleen nog duimen dat het buiten sneeuwt, zodat de dag compleet is!

2. Een romantische bruiloft

Natuurlijk is elke bruiloft romantisch, maar het kiezen voor een daadwerkelijke romantische stijl maakt de bruiloft nóg sprookjesachtiger. De romantische bruiloftstijl wordt gekenmerkt door een mooie locatie zoals een kasteel, pastelkleuren, bloemen, kanten details (denk hierbij aan een kanten bruidsjurk of juist tafelbekleding) en natuurlijk een trouwauto die past bij het thema. Belangrijk voor een romantische bruiloft: de details maken de dag.

3. Een stoere bruiloft

Past een klassieke of een romantische bruiloft niet bij jullie als bruidspaar? Denk dan eens aan een bruiloftstijl met een stoer randje. Een bruiloft kan al snel een ‘stoere sfeer’ krijgen door het kiezen voor een industriële locatie zoals een oude loods of een fabriek en een aparte locatiestyling. Je kunt hierbij denken aan een zithoek met oude sofa’s, het ophangen van een lampensnoer en het gebruiken van rustieke bloemstukken.

4. Een basic bruiloft

Wanneer je het liefst geen themabruiloft wilt en ook een van tevoren bepaalde bruiloftstijl niet ziet zitten, is een basic bruiloft de beste optie. Bij een basic bruiloft staat het genieten van de dag, samen met de gasten, centraal. Een geschikte locatie, de juiste catering en goede muziek zijn de belangrijkste onderdelen van een basic bruiloft. De mate waarin er alsnog aandacht wordt besteed aan de details, ligt natuurlijk van het bruidspaar af.

5. Een ‘kleurpalet’ bruiloft

Het komt steeds vaker voor dat een bruiloftstijl aan de hand van een kleurpalet wordt bepaald. Hoe je dit zelf kunt doen? Je kiest een aantal kleuren uit die goed bij elkaar passen. Vervolgens laat je deze kleuren terugkomen in de uitnodigingen, de decoratie en de overige details. Ook kun je aan de gasten vragen of ze bij het maken van een kledingkeuze rekening kunnen houden met het kleurpalet. Zo krijgt de bruiloft uiteindelijk een geheel eigen sfeer.

Welke bruiloftstijl is jouw favoriet?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *