3 belangrijke tips voor het kiezen van de juiste voetbalschoenen

By  |  0 Comments


Het kiezen van nieuwe voetbalschoenen kan best lastig zijn, vooral wanneer je niet weet waar je precies naar op zoek bent. Waar moet je op letten, wat voor stijl spreekt jou aan en welk merk past bij je? In dit artikel geven we je 3 belangrijke tips waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een nieuw paar voetbalschoenen.

1. Let op jouw positie

Voordat je gelijk begint met het bekijken van de verschillende merken en soorten voetbalschoenen is het belangrijk om te kijken naar jouw positie in het veld. De positie heeft namelijk invloed op het soort schoen dat je uiteindelijk zou moeten kiezen.

Ben je een aanvaller? Dan wordt het aangeraden om je zoektocht naar een synthetisch leren voetbalschoen te beginnen. Deze schoen past het best bij jouw positie omdat het materiaal soepel is. In tegendeel tot schoenen die van echt leer zijn gemaakt, nemen deze voetbalschoenen geen vocht op en ze zijn ook nog eens lichter.

Ben jij een middenvelder? Let dan op, want niet alle voetbalschoenen passen bij deze positie. Je kunt het best kiezen voor schoenen met extra controle-elementen die gemaakt zijn van synthetisch leer. Als verdediger moet je ervoor zorgen dat jouw schoenen extra goed worden beschermd. Leren voetbalschoenen zijn hier het meest geschikt voor, deze kunnen namelijk beter tegen een stootje.

2. Veld, zaal of kunstgras?

Naast jouw positie is ook de ondergrond waarop je speelt (natuurlijk gras, kunstgras, zaal of straat) belangrijk bij het aanschaffen van een paar nieuwe voetbalschoenen. Over het algemeen worden voetbalschoenen in zeven verschillende categorieën onderverdeeld. Bepaal van tevoren welke soorten voetbalschoenen passen bij jouw wensen en eisen, om het winkelen makkelijker te maken:

  1. Firm Ground (FG): Deze voetbalschoenen zijn geschikt voor traditionele voetbalvelden en verschillende weersomstandigheden. Ook kun je ze gebruiken voor kunstgras.
  1. Artificial Ground (AG): Speel je op kunstgrasvelden? Dan zijn deze voetbalschoenen, door de grip en de duurzaamheid, geschikt voor jou.
  1. Hard Ground (HG): Deze voetbalschoenen zijn door de speciale rubberen noppen geschikt voor harde ondergronden. Ideaal voor straatvoetballers.
  1. Soft Ground (SG): Speel je vaak op natte velden? Zorg er dan voor dat je ‘soft ground’ voetbalschoenen uitkiest. Deze schoenen hebben lange ijzeren noppen.
  1. Multi Ground (MG): Deze voetbalschoenen zijn geschikt voor (harde) ondergronden van gras, zoals kunstgras.
  1. Turf (TF): Vergelijkbaar met Multi Ground voetbalschoenen maar nét iets meer geschikt voor extra harde ondergronden.
  1. Indoor (IN): Deze voetbalschoenen zijn alleen geschikt voor zaalvoetballers. Ze hebben een speciale zool die niet streept en extra veel grip biedt.

Welke stijl past bij jou?

Weet je door de bovenstaande tips wat voor voetbalschoen bij jouw positie en de ondergrond waarop je speelt past? Dan is het tijd voor de laatste tip. Voetbalschoenen zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Denk hierbij aan traditionele voetbalschoenen maar ook aan schoenen met een trendy uitstraling. Probeer vooral veel verschillende schoenen uit om te bepalen welke stijl bij jou past. Ga je voor zwarte voetbalschoenen of toch voor een opvallende kleur? Tip: match jouw voetbalschoenen met je tenue voor een extra hippe look.

Veel succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *