Is het mogelijk om met zonnepanelen volledig zelfvoorzienend te wonen?

By  |  0 Comments


Zou jij graag een stap willen zetten met betrekking tot het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk? Dit is een reële mogelijkheid, aangezien je kunt kiezen voor het investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen vormen een van de manieren waarop jij de uitstoot van CO2 kunt verlagen, naast de isolatiemogelijkheden voor jouw woning. Het is mogelijk om bijna volledig zelfvoorzienend te worden met zonnepanelen. Of dit daadwerkelijk het geval is hangt af van het weer. Op het moment dat de zon al heel lang weinig heeft geschenen op de zonnepanelen zal er sprake zijn van een situatie waarin je wellicht gas van een bedrijf nodig hebt. Desalniettemin vormt zonnepanelen kopen een belangrijke stap richting zelfvoorziening. 

Behoefte aan stroom

Of je enkel met zonnepanelen voldoende energie hebt hangt af van je eigen gebruik. Het is belangrijk om te weten dat je gedurende de wintermaanden weinig energie zal opwekken met de zonnepanelen. Als je gedurende deze periode nog steeds een verwarmd huis wenst te hebben, dan zal je niet voldoende hebben aan de opgewekte energie van de zonnepanelen. De zon schijnt gedurende het gehele jaar, dus ook in de winter, maar dit is meestal onvoldoende om jouw huishouden van stroom te voorzien. 

Zonnepanelen accu

Een van de belangrijke stappen richting een situatie waarin jij binnen jouw woning zelfvoorzienend bent is het aanschaffen van een zonnepanelen accu. Hiermee zorg je ervoor dat je voor 80 procent onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet. De zonnepanelen accu werkt op een manier waarbij er meer energie wordt opgeslagen. Normaal gesproken wordt 70 procent van de opgewekte energie teruggeven aan het net. Door de accu is het mogelijk om energie op te slaan en er voortaan voor te zorgen dat er geen tekort meer is. Vaak is de hoeveelheid energie voldoende om de avonden door te gaan. In de winter is er echter een tekort. 

Investering in het milieu

Naast de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn is het tevens verstandig om te kiezen voor zonnepanelen vanwege de mogelijkheid om hiermee een bijdrage te leveren aan het milieu. Je kunt door de zonnepanelen minder uitstoot van CO2 genereren. Daarnaast zal de energierekening voor jouw huishouden omlaag gaan, terwijl deze voor de meeste mensen in Nederland juist omhoog gaat. Als gevolg van de opgewekte energie heb je minder energie van een net nodig. Zorg er verder voor dat je de zonnepanelen voor de meest goedkope prijs aanschaft en check de maatregelen. Vergelijk het aanbod van verschillende bedrijven met elkaar voor de goedkoopste optie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *