Tips voor een mooie bruiloft reportage

By  |  0 Comments


Je bruiloft moet natuurlijk een onvergetelijk mooie dag worden. Wil je hier naderhand nog uitgebreid van kunnen nagenieten? Huur dan een huwelijksfotograaf in! Op die manier krijg je een prachtige bruiloft reportage die je in een chic album kan plakken. Of laat enkele foto’s afdrukken en lijst ze in. Lees in ieder geval verder voor onze tips voor een mooie bruiloft reportage.

Zoek de juiste fotograaf

Het achterneefje dat onlangs een redelijk dure fotocamera heeft gekregen is niet hetzelfde als een goede, professionele huwelijksfotograaf. Laat je dan ook niet verleiden tot de vermeende fotokunsten van je kennissen of familie. Ga in plaats daarvan op zoek naar de juiste professionele fotograaf voor jouw bruiloft reportage. Bekijk portfolio’s en beslis vervolgens welke fotograaf het beste bij jouw ideeën en gewenste stijl past. Neem hiervoor voldoende tijd.

Maak afspraken –maar niet te veel

Bespreek van te voren met je huwelijksfotograaf wat je van hem verwacht, maar belemmer zijn creativiteit niet door precies vast te leggen welke foto’s je wilt en op welke wijze deze gemaakt moeten worden. Iedereen kan het knopje van een fotocamera indrukken, maar de professionele fotograaf weet zich te onderscheiden door zijn creatieve inzicht, timing en begeleiding. Vertrouw hem dus en laat hem doen waar hij goed in is.

Kies de juiste locatie

Ben je van plan om een ceremonie buitensdeurs te houden, houd er dan rekening mee dat je een locatie kiest die niet openlijk in de brandende zon ligt met een ceremonie op het heetste moment van de dag. Voor de kwaliteit van de foto’s is het beter als de locatie een beetje schaduw heeft. Veel fotograven zullen de door jou gekozen locatie alvorens de bruiloft bezoeken, zodat ze eventuele struikelpunten nog met je kunnen bespreken.

Consistente foto’s van verloving en bruiloft

Wil je ook foto’s van je verlovingsceremonie? Probeer dan dezelfde fotograaf te regelen voor zowel de verloving als de trouwerij. Dit zorgt er niet alleen voor dat de fotograaf bekend is met jullie en jullie wensen, maar ook dat alle foto’s samen dadelijk één geheel vormen.

Plan voldoende tijd in

Goed werk heeft tijd nodig –dat is met huwelijksfotografie niet anders. Plan dus altijd voldoende tijd in voor je fotosessie. Hoe goed de fotograaf ook is, niemand kan wonderen verrichten in vijf minuten. Als je meer tijd uittrekt voor de foto’s, zullen de resultaten alleen maar beter zijn.

Make-up en haar

Ook belangrijk voor het resultaat van je bruidsreportage is de kwaliteit van de visagie. De bruiloftsdag is niet het moment om nieuwe make-up of een nieuw kapsel uit te proberen. Huur daarom een professionele visagiste en kapster in. Deze maken vaak ook voor de bruiloft al een afspraak, zodat daar alle make-up en kapsels uitgeprobeerd kunnen worden. Op de bruiloftsdag zelf hoef je je dan nergens meer zorgen over te maken. De visagist en kapster weten precies wat je wilt. Een goed verzorgd uiterlijk komt de bruidsfoto’s vanzelfsprekend ten goede.

Wees jezelf

Wees jezelf voor de camera. De taak van de fotograaf is om jou vast te leggen. Als je je voor de camera anders voor doet dan dat je bent, zal je uiteindelijk niet tevreden zijn met het resultaat. Zorg er ook voor dat je voldoende uitrust op de dag voor de bruiloft. Eet en drink op de dag zelf ook voldoende. Als je moe, hongerig of dorstig bent, zie je dat al snel in de foto’s.

Geniet ervan!

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Lach dus veel, ontspan je en geniet van jouw speciale dag. Deze houding zal te zien zijn in de trouwfoto’s.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *