Een originele kerstkaart versturen? 4 tips!

By  |  0 Comments


Het versturen van een kerstkaart is één van de bekendste tradities tijdens de decembermaand. Het geeft je niet alleen de kans om iemand een fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen, maar ook om je waardering te tonen. Wil jij dit jaar kerstkaarten versturen die extra persoonlijk zijn én opvallen? Lees dan snel verder! Wij hebben vier tips onder elkaar gezet voor het versturen van een originele kerstkaart.

1. Ontwerp zelf een kerstkaart

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om kerstkaarten in de winkel te kopen. Maar wil je het dit jaar écht anders aanpakken? Kies er dan voor om zelf een kerstkaart te ontwerpen. Wanneer je handig bent met ontwerpprogramma’s, zoals InDesign, kun je binnen een korte tijd een leuke en bijzondere kaart ontwerpen. Voor wie niet handig is met ontwerpprogramma’s bestaan er ontwerptools waarmee je, zonder te veel kennis, een ontwerp kunt maken. Een voorbeeld is de handige tool Canva. Heb je de kerstkaart ontworpen? Dan hoef je ze alleen nog maar te laten drukken bij een professionele internetdrukker.

2. Kies voor een bedrukte envelop

Ook een bedrukte envelop maakt jouw kerstkaart dit jaar nét wat anders. Zo kun je ervoor kiezen om kerstkaarten te kopen en te combineren met een bedrukte envelop. Ook kun je zowel de kaart als de envelop, zelf ontwerpen en laten bedrukken. Wat dacht je van een mooie afbeelding of juist een inspirerende quote? Met een bedrukte envelop kun je diverse kanten op.

3. Maak zelf een kerstkaart

Is het ontwerpen van een kerstkaart of een bedrukte envelop niks voor jou? Dan is het een optie om de kerstkaarten zelf te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is lege kaarten, enveloppen en passende knutselmaterialen. Alle deze zaken kun je kopen bij een hobbywinkel. Tip: ga via het inspiratieplatform Pinterest op zoek naar leuke ideeën door zoektermen zoals ‘do it yourself Christmas card’ of ‘craft Christmas card’ te gebruiken.

4. Een kerstkaart met een extraatje

Voor wie voor een ware out-of-the-box kerstkaart gaat dit jaar hebben wij nog een leuke tip. Je kunt er namelijk voor kiezen om niet de kerstkaart zelf op te laten vallen, maar juist de manier waarop de kaart wordt verzonden. Wat dacht je van een mooi doosje met daarin een kerstkaart en kerstconfetti of het meesturen van een doosje met kerstchocolaatjes? Je kunt het, afhankelijk van het aantal kaarten dat je wilt versturen en jouw eigen wensen, zo uitgebreid aanpakken als je zelf wilt.

 Wat voor kerstkaarten verstuur jij dit jaar? Wij horen het graag!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *