Waar moet je op letten als je online aankopen doet? 4 tips

By  |  0 Comments


Sommige mensen doen het vaker dan anderen, maar haast iedereen heeft het wel eens gedaan: online aankopen doen. Online shoppen is zo populair omdat het jou als consument wel erg makkelijk wordt gemaakt; één druk op de knop en je aankoop is de volgende dag binnen. Ideaal. Vaak kun je ook nog eens achteraf betalen, dus als de aankoop niet bevalt kun je het retourneren zonder dat je ervoor betaald hebt. Zijn er dan helemaal geen dingen waar je op moet letten? Jawel hoor. Ik geef je in dit artikel 4 tips waar je goed op moet letten als je een online aankoop doet. Ook als je zelf een webwinkel wilt starten, is het goed om deze tips ter harte te nemen.

1. Check reviews

Wanneer je meer wilt weten over de webshop, kun je de reviews bekijken. Zijn die positief of negatief? Allemaal positieve reviews geven geen honderd procent garantie dat het een betrouwbare website is, maar vaak kun je gemakkelijk filteren welke betrouwbaar zijn en welke niet. Je kunt de webshop ook eens Googlen. De kans is groot dat, wanneer de webshop niet betrouwbaar is, iemand er al eerder een bericht over heeft geplaatst. Dan weet je dat je uit de buurt moet blijven. Een goede website om reviews te vergelijken, is Trustpilot.

2. Vergelijk prijzen

Als je op zoek bent naar de beste deal kun je online heel makkelijk prijzen met elkaar vergelijken. Dat is nog eens wat anders dan winkel in, winkel uit! Of de prijs van een product bij de ene webshop lager is dan bij een ander omdat het product goedkoper ingekocht kan worden of omdat het product dankzij een goede online strategie of betere e-commerce meer verkocht wordt, maakt jou als consument eigenlijk niets uit. Waar het jou om gaat, is dat je het beste product krijgt voor een gunstige prijs. Maar let wel op: lijkt een deal te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo.

3. Is de webshop aangesloten bij een keurmerk?

Elke webshop moet aangesloten zijn bij een keurmerk. Of dit zo is kun je zien aan het keurmerklogo op de homepage; bijvoorbeeld ‘Stichting Webshop Keurmerk’. Helaas kunnen oplichters dit logo eenvoudig kopiëren en plaatsen op hun eigen website. Wil je er zeker van zijn dat de webshop daadwerkelijk is aangesloten bij een keurmerk? Kijk dan op de website van het keurmerk zelf. Hier staan namelijk alle aangesloten webshops en als het goed is ook de webshop waar jij wilt shoppen.

4. Vergelijk bezorgkosten

Bezorgkosten kunnen per webshop erg verschillen. De één levert standaard gratis binnen Nederland, terwijl de andere webshop er een minimum bedrag van € 4,95 voor vraagt. Als je een grote bestelling plaatst, is dit een klein percentage en vind je het misschien niet belangrijk genoeg. Maar als je iets kleins bestelt, is het zonde als de bezorgkosten hoger zijn dan de kosten van het bestelde product.

Ook hebben sommige webshops de regel dat wanneer je bestelt voor een bepaald bedrag of hoger, de bezorgkosten gratis zijn. Als je rond dat bedrag zit, kan het leuk zijn om nog iets kleins te bestellen zodat je bestelling gratis wordt bezorgd.

Gemak dient de mens. Online shoppen is nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar wees op je hoede!

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *