Op zoek naar een baan in het onderwijs? 3 tips!
Heb je de juiste papieren op zak en ben je op zoek naar een baan in het onderwijs? Dan zal het je wellicht niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd veel te doen is geweest op de arbeidsmarkt op het gebied van onderwijs. De onderwijsvacaturebanken treden hierin op als verbinder tussen werkgevers en werkzoekenden. Werkgevers plaatsen een vacature waarop kandidaten kunnen reageren. Op de platformen kun je als sollicitant een profiel aan maken waardoor het nog makkelijker wordt om te reageren op een leuke functie. In dit artikel geven wij 3 tips om jouw perfecte baan in het onderwijs te vinden.
1. De onderwijsvacaturebank is het ideale hulpmiddel
Schoolbesturen hebben al geruime tijd moeite met het vinden van goed opgeleide professionals die voor de klas willen staan en die ondersteunde werkzaamheden uitvoeren. Dankzij deze krapte is het onder de aandacht brengen van een vacature erg belangrijk geworden. Een onderwijsvacaturebank helpt daarbij. Werkgevers plaatsen een zo compleet mogelijke vacature, waar alleen onderwijsprofessionals zoals jij op kunnen reageren. Het kaf wordt zogezegd al van het koren gescheiden voordat er kandidaten op gesprek komen. Uiteindelijk is de kans dus groter dat jij met jouw uitstekend matchende cv als een van de kandidaten wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek.
2. Registreer je account en solliciteer nog makkelijker
Door je te registreren bij een onderwijsvacaturebank online maak je het jezelf nog makkelijker. Je voert je gegevens eenmalig in zodat je bij verdere sollicitaties niet steeds opnieuw je persoonlijke informatie hoeft in te voeren. Ook je cv upload je eenvoudig naar je eigen profiel. Het enige dat je nog nodig hebt om op een aanvraag te reageren is een goede motivatiebrief. Onderschat het schrijven van dergelijke brieven niet. Een uit het oog springende motivatiebrief kan jou al met één been aan de nieuwe baan helpen. Schrijf in een gemotiveerde stijl, maar overdrijf het niet. Een goede tip is ook om het cv eens wat anders vorm te geven zoals gewoonlijk. Waar mogelijk kun je bijvoorbeeld een leuke video toevoegen waarin je jezelf voorstelt of een leuke audio boodschap waarin je op een ludieke wijze vertelt waarom juist jij deze baan moet krijgen.
3. Ga actief op zoek
Een onderwijsvacaturebank maakt het makkelijk om actief naar een baan te zoeken. Je geeft zelf je belangrijkste parameters aan, zoals het aantal uur, de onderwijssector waar je in werkt en wat je maximale reisafstand is. Omdat al je gegevens al in je profiel staan kun je snel reageren en dat verhoogt de kans dat je opvalt bij een opdrachtgever. Heb je gesolliciteerd? Dan wordt deze automatisch opgeslagen zodat je later terug kunt kijken en voorkomt dat je twee keer op dezelfde vacature reageert.