7 trends op het gebied van mannenkapsels

By  |  0 Comments


De mannen van tegenwoordig willen er goed uitzien en niet pas naar de kapper gaan wanneer het écht niet meer kan. Op het gebied van haar is er bij de heren veel veranderd. Vroeger was een bloempotkapsel heel gewoon. Dat is nu wel eventjes anders. Ook op het gebied van baarden zien we steeds weer andere trends. Baarden kunnen lang of kort worden gedragen. Ook een nét doorkomende baard is een aantal jaren mode geweest. Echter voor het komende seizoen ziet de baard- en haarmode er weer anders uit. In dit artikel zetten we de trends voor je op een rijtje.

Trendy mannenkapsels 2016

In de lente van 2016 zal het brave schoonzoon kapsel de trend worden. Een kapsel wat vele heren kunnen dragen. Het is een clean aandoende haartrend en doet een beetje denken aan een brave jongen. De lange baarden en houthakkers stijl laten we achter ons en gaan nu voor het easy going type haarstijl.

Najaar 2015

In het najaar van 2015 zag je al de korte coupe bij de man. Het korte herenkapsel french crop lijkt weer een beetje terug te komen. Deze coupe is aan de zij- en achterkanten kort geknipt of getrimd en bovenop langer gelaten. Dit zal zich in de volgende seizoenen van 2016 voortzetten.

mannenkapsels trends

Bron: Pinterest

Long John

Veel heren hebben het afgelopen jaar 2015, maar ook de jaren daarvoor, een wat langere baard gedragen. Dit wordt ook wel de ‘Long John’ trend genoemd.  Deze trend zet zich nog altijd voort. Wanneer je het fijn vindt om een baard te dragen hoef je nog geen afscheid te nemen van je behaarde wangen. De trend op de catwalks laat namelijk zien dat ook een korte baard nog steeds mag.

Langere haarlengtes

Ook haarlengtes die wat langer zijn dan de doorsnee lengte komen weer in de mode, mits ze op een goede manier geknipt zijn. Naast lang sluik haar, zullen langharige krullenbossen uit de jaren ’70 weer regelmatig in het straatbeeld verschijnen.

De pompadour trend

Wanneer je niet zo van die gemillimeterde kapsels houdt en lang haar vindt je ook niet passend, dan is er altijd nog het hippe pompadourkapsel. Net als vorig jaar blijft dit een trendy mannenkapsel. Er zijn twee verschillende pompadourkapsels. Het klassieke model en het meer gedurfde en hoekige kapsel.

De klassieke vorm van het pompadourkapsel

Brad Pitt en Bruno Mars zijn al vaker met dit kapsel gezien. Wanneer je als een echte heer voor de dag wilt komen is dit het aangewezen pompadourkapsel. De zijkanten van het hoofd zijn korter geknipt en bovenop is het haar wat langer. Bij deze klassieke variant kun je een baardje laten staan. Vooral wanneer je een wat langer gezicht hebt past deze coupe prima bij je.

De meer extreme pompadour

Bij het klassieke pompadourkapsel kunnen kappers hun creativiteit loslaten. Het klassieke kapsel stamt eigenlijk af uit de tijd van Lodewijk de 14e. Madame de Pompadour was de minnares van de koning en zij droeg een hoog opgemaakt kapsel. Van oorsprong is het dus een vrouwenkapsel. Onder anderen Elvis Presley verscheen met de mannelijke variant die veel stof deed opwaaien in de jaren ’50.

De meer extreme vorm van de pompadour heeft de zij- en de achterkanten van het haar extreem kort. Soms laten de heren het haar tot de kruin opscheren. Daar overheen valt dan het wat langere haar wat bovenop zit. Zo krijg je een extreem strak kapsel, zoals Salon Spiegelbeeld het kan knippen. David Beckham heeft zijn haar dikwijls in deze stijl laten knippen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 4 Average: 1.8]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *