De telefoonrekening is een van onze maandelijkse vaste lasten. Een last waar we in het huidige tijdperk van zoveel mogelijk “mobiel en connected zijn” niet echt onderuit komen. Bereikbaarheid is key! In dit artikel doen wij er alles aan om die (vaste) last op jouw schouders te verminderen aan de hand van 3 tips. Doe er je voordeel mee!
1. Informatie- of servicenummers
Een van de eerste tips om geld te besparen op je telefoonrekening, heeft te maken met zogenaamde informatienummers of servicenummers. Dat zijn telefoonnummers die een apart tarief kennen. Sommige van deze telefoonnummers zijn helemaal gratis (0800-nummers), maar voor verreweg de meeste van deze informatie- of servicenummers betaal je dubbele kosten. Enkele voorbeelden van dit soort telefoonnummers zijn: klantenservices van bedrijven (0900-nummers) en belspelletjes of prijsvragen (0909-nummers). Hiervoor betaal je kosten voor het bellen naar zo’n nummer voor die dienst (1) én gesprekskosten voor het gebruik van je mobiele telefoon, die later (helaas) terug te vinden zijn op je telefoonrekening (2). Onze tip: check eerst websites voordat je aan de telefoon gaat hangen om je vraag te stellen. Tegenwoordig kun je namelijk bij steeds meer bedrijven via bijvoorbeeld een live chat of via social media (Facebook, Twitter) en WhatsApp in contact komen met hun klantenservices.
2. Sim Only
Het lijkt haast een magisch woord. Sim Only. En misschien is dat het ook wel. Een los toestel met een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement van Telfort is op termijn altijd goedkoper en laat dat nou precies zijn wat we willen: geld besparen op onze telefoonrekening. Daarnaast is zo’n abonnement lekker voordelig en ben je vrijer in je belgedrag. Ter illustratie: wanneer je bijvoorbeeld MB’s en minuten over hebt, kun je die nog twee maanden meenemen. Super chill! Maar hoe kies je een Sim Only abonnement dat goed bij jou en jouw mobiele behoeften past? Want ook hiervoor geldt dat er verschillende soorten abonnementen bestaan. Bedenk dan wel van tevoren wat je echt belangrijk vindt. Is dat internetten of bellen of misschien toch een combinatie van allebei? Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen voor hoe lang je het Sim Only abonnement wenst. Is dat een looptijd van 24 maanden of toch één maand? Jij beslist!
3. MB-verbruik
Social media en WhatsApp brengen ons bij de volgende tip: houd, om je kosten voor mobiel internet te beperken, je MB-verbruik onder controle. Hoe doe je dat? Een van de manieren waarmee je je MB-verbruik onder controle kunt houden, is door – ja, we trappen deze open deur zelf maar even in – zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi. In onder andere hotels, treinen en op luchthavens kun je gratis internetten via WiFi. Extra tip: ben je klaar met het liken van die Instagram foto’s en het checken van je Facebook tijdlijn? Schakel dan de WiFi weer uit, anders is je telefoon continu op zoek naar een signaal en dat maakt weer je batterij sneller leeg. Een andere manier waarmee je je MB-verbruik onder controle kunt houden, is door regelmatig je dataverbruik te checken. Dat kan via Instellingen (en Gegevens/Dataverbruik (Android) of Mobiel Netwerk (iOS)) op je mobiele telefoon. Zo heb je altijd en overal een actueel inzicht in jouw MB-verbruik.
Dit zijn slechts een paar van de vele “mobiele bespaartips”. Welke ken jij nog meer?