De zomer is al over de helft heen en dat betekend dat we nog maar een aantal keer van het mooie weer kunnen genieten. Om de zomer echt goed af te sluiten hebben wij 5 tips voor de ultieme barbecue avond voor je samengesteld.
Tip 1: De BBQ & tools
Allereerst is het uiteraard noodzaak dat je een barbecue zelf verzorgd en alles wat daar bij hoort. Of hij nu werkt op kolen of op gas, dat maakt niet uit. Zorg er alleen wel voor dat je genoeg gas, houtskool of briketten in huis hebt. Het laatste wat je wil is dat het vuur maar kortstondig brandt of niet warm genoeg is. Voor je het weet wordt het vlees niet goed gaar en zit de volgende dag iedereen op de wc, dat moet je niet hebben. Goeie barbecue gear kan hierbij helpen, denk aan een brikettenstarter om de barbecue goed aan te krijgen. En vergeet de barbecueset ook niet, een grillmaster heeft goede tools nodig om zijn werk te kunnen doen. Om het vlees om te draaien uiteraard maar ook om te weten of de barbecue heet genoeg is.
Tip 2: Tent & plaats
De essentie van een goede barbecue is natuurlijk vuur en vlees. Maar om echt relaxed te barbecueën moet er ruimte zijn om lekker te kunnen zitten en plaats om je bord fatsoenlijk neer te zetten. Te weinig plaats bij een barbecue is ergernis nummer 1. Je moet er toch niet aan denken om met je plastic bordje te moeten rondlopen op zoek naar een plekje terwijl je vlees koud wordt? Daarnaast kan je al staande je vlees niet goed snijden.
Vergeet ook niet om van te voren het weer goed te checken. Als er regen op komst is, zorg voor een afdak of een partytent of iets dergelijks. Wordt het koud? Zorg ook voor een afdak en een paar kacheltjes. Je kunt vuurkorven neerzetten, gebruik maken van elektrische kachels, gaskachels of gewoon een dekentje. Bij het warmhouden van je zitplaatsen kan een tent ook helpen omdat de warmte dan minder makkelijk weg kan. Bij barbecues komt het nog al eens voor dat het zo gezellig is dat je tot laat in de avond buiten zitten. En het kwik wil zelfs in de zomer dan wel eens dalen.
Tip 3: Vlees
Sla genoeg vlees in. Je wilt dat niemand verhongert. In praktijk gebeurt dit ook eigenlijk nooit. Sterker nog, mensen slaan vaak teveel in. Dat is zonde want het bederft snel als je het niet koel houdt. De richtlijn is om ongeveer 350 gram aan vlees per persoon in te slaan. Dit is aardig wat, zeker te bedenken dat er ook vaak nog aardappels en salades en fruit wordt klaar gemaakt.
Tip 4: Drank
Wat nog veel gevarieerder is dan eten is misschien wel het drinken. De kok drinkt meestal een biertje tijdens het grillen maar goed, de rest wil ook wat. Je kunt niet alleen met bier aankomen. Verschillende soorten wijn en frisdrank zijn vaak ook gewenst en vergeet de warme dranken voor na de barbecue niet. Denk hierbij aan koffie en thee. Dan nog iets, lauw bier, frisdrank en of rosé is niet echt heel erg lekker. Houd dus altijd een koelkast bij de hand, zeker in de zomermaanden. Naast dank kan je zo ook gelijk het vlees goed gekoeld houden!
Tip 5: Muziek
De mensen brengen de sfeer maar je kan altijd een handje helpen. Een goed deuntje mag dan niet ontbreken dus regel wat muziek. Uiteraard is het niet de bedoeling dat heel de wijk kan genieten van jouw disco, dus zorg dat het een beetje op de achtergrond blijft. Op Spotify vind je hele geschikte speellijsten voor bij een zomerse barbecue.
Dit artikel werd medemogelijk gemaakt door Partytentverhuur Flevoland en Nijmegen. Wij zijn specialisten in het verhuren van barbecues en partytenten.