Lifestyle Vision

Verhuizen? Volg dan deze 7 handige tips!

tips voor verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan wil je uiteraard dat alles op rolletjes loopt en dat de overgang van je oude woning naar je huidige woning zo goed mogelijk aansluit. Daarom hebben we in dit artikel een aantal handige tips verzameld, zodat je de verhuizing zo soepel mogelijk kunt doorstaan.

1. Planning is belangrijk

Het klinkt misschien als een open deur, maar een goede planning is erg belangrijk als je gaat verhuizen! Moet er bijvoorbeeld nog geklust worden in de nieuwe woning, dan kun je dit natuurlijk beter doen als het huis nog zoveel mogelijk leegstaat en er dus nog geen (grote) meubels in de weg staan. En moeten er nieuwe meubels bezorgd worden? Dan is het beter om de leverdatum duidelijk af te stemmen met de leverancier. Het is namelijk ook niet handig als deze meubels al worden bezorgd, vlak na het ontvangen van de sleutel. In de meeste gevallen moet er namelijk nog schoongemaakt of geklust worden, dus dan staan deze nieuwe meubels ook alleen maar in de weg.

2. De verhuisweken: dubbele lasten

Dubbele woonlasten zijn helaas niet altijd te vermijden als je verhuist. Een overlapping van een aantal weken is echter wel aan te raden, want dit geeft je de tijd om je oude woning netjes achter te laten, al je spullen te verhuizen en je nieuwe huis bewoonbaar te maken voordat je hier definitief in gaat trekken.

3. Kosten verhuizing

Als je net een huis gekocht hebt, dan wil je natuurlijk ook niet al teveel geld kwijt zijn aan de verhuizing zelf. Je kunt de verhuiskosten laag houden door hulp aan vrienden en familie te vragen. Maak van tevoren wel een taakverdeling zodat iedereen zo efficiënt mogelijk aan de slag kan. Zelf verhuizen is voordeliger, maar deze klus uitbesteden heeft ook weer een aantal voordelen. Grote en zware meubels en witgoed kunnen bijvoorbeeld makkelijker door een verhuisbedrijf vervoerd worden. Verhuisbedrijven hebben namelijk speciale trappen of verhuisliften die de klus makkelijker maken en bovendien zijn ze goed verzekerd tegen eventuele beschadigingen.

4. Verhuisbedrijf in de regio

Zoek een verhuisbedrijf in jouw regio, om te voorkomen dat je onnodig extra moet gaan betalen voor gereden kilometers. Gelukkig zitten verhuisbedrijven over het hele land verspreid, dus er zullen ook genoeg verhuisbedrijven in jouw buurt zitten.

5. Kleine items verhuizen

Wil je toch liever zelf je verhuizing regelen, of wil je in elk geval de kleinere items zelf verhuizen? Dan is het inhuren van een aanhangwagen of verhuisbusje wel zo handig. Inventariseer van tevoren hoeveel spullen je wil verhuizen en bereken op basis van deze informatie hoe vaak je heen en weer moet rijden en voor hoeveel dagen je de bus of aanhangwagen wil huren. Veel mensen verhuizen in het weekend, dus je doet er goed aan om het huren van dit transport ruim van te voren te regelen.

6. Adreswijziging niet vergeten

Twee maanden voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen, kun je al een lijstje maken van mensen, bedrijven en instanties waar je post van ontvangt. Deze inventarisatie kun je gebruiken om (ongeveer een maand voor de verhuizing) je verhuisdatum en je nieuwe adres door te geven. Je kunt tevens gebruikmaken van de handige verhuisservice van PostNL, want zij zorgen er dan voor dat de post automatisch wordt doorgestuurd van je oude naar je nieuwe adres. Dit is niet alleen maar fijn voor jou, maar ook voor de nieuwe bewoner van je oude woning. Denk er verder ook aan dat je de adreswijziging binnen vijf werkdagen na de verhuizing moet hebben doorgegeven aan de gemeente.

7. Gas, water en licht op tijd regelen

Wil je na het ontvangen van je sleutel meteen beginnen met schoonmaken en andere klusjes in huis? Zorg er dan voor dat de nieuwe woning al vanaf dag 1 dat je de sleutel in handen hebt, voorzien is van gas, water en licht. Dit is ook heel handig bij de inspectie tijdens de sleuteloverdracht, want in de wintermaanden kan het ‘s ochtends nog pikkedonker zijn.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]
Mobiele versie afsluiten