Een winterbarbecue organiseren, 3 tips!

By  |  0 Comments


Ben je van plan om een leuk winterevenement te organiseren maar heb je geen idee wat je uit de hoge hoed moet toveren? Een winterbarbecue kan de oplossing zijn! Hiermee verras jij je familie en vrienden gegarandeerd. Want behalve lekker is een winterbarbecue ook nog eens heel knus en gezellig! Alleen is natuurlijk de vraag: hoe organiseer je een succesvolle winterbarbecue? Wij kunnen je daar gelukkig bij helpen, aan de hand van onderstaande drie tips!

1. De juiste aankleding

Een geslaagde winterbarbecue valt of staat natuurlijk bij de juiste aankleding. Een grote vuurkorf, hier en daar wat verlichting, maar ook specifiek interieur kan de boel al snel opleuken. Wanneer je op internet zoekt naar inspiratie voor de aankleding van je winterbarbecue, merk je al snel dat er voldoende leuke ideeën zijn waar je gebruik van kunt maken. Zorg daarnaast voor voldoende tafels en stoelen/banken. Weinig mensen vinden het fijn om heel de avond te moeten staan. Wil je iets origineels? Kies dan voor houten kisten of voor zitzakken, deze voorwerpen geven naast zitgelegenheid ook een leuke uitstraling rondom je vuurkorf.

2. Voldoende versnaperingen

Want ja, het blijft natuurlijk een barbecue. Zorg daarom voor voldoende lekkere hapjes en drankjes. Met name qua drankkeuze is het verstandig om bijvoorbeeld bier, fris en wijn af te wisselen met wat warme dranken, zoals glühwein of warme chocolademelk. Zo geef je je gasten een extra mogelijkheid om zich op te warmen. Wat betreft het eten raden we je aan om te variëren. Zorg voor meerdere soorten vlees, wat vis voor de afwisseling en wat stokbrood en salades. Zo is er voor iedereen wat en weet je zeker dat niemand met een lage maag naar huis gaat. De benodigde hoeveelheden inschatten is vaak een lastige klus maar uiteraard geldt in dit geval: “Liever teveel dan te weinig!”. Wil je geen risico nemen? Dan is de keuze voor catering aan huis misschien wel de oplossing. Cateraars hebben veel ervaring en kunnen catering geheel op maat verzorgen.

3. Zorg voor beschutting

Het blijft natuurlijk winter, je kunt er daarom niet klakkeloos vanuit gaan dat het weerbericht goed zal zijn op de dag van je winterbarbecue. Zorg daarom altijd voor voldoende beschutting tegen regen en/of wind. Dit kun je gemakkelijk creëren bijvoorbeeld met behulp van een partytent. Zo sta je droog en weet je zeker dat je barbecue niet in het water valt. Daarnaast geef je je gasten de mogelijkheid om zich even op te warmen, bijvoorbeeld met behulp van een heater.

Succes met het organiseren van de winterbarbecue!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *