Waarom jij een wereldreis moet maken voordat je gaat settelen!

By  |  0 Comments


Er worden televisieprogramma’s van gemaakt, blogs over geschreven en Instagram staat er vol mee. We kunnen allemaal meegenieten van bijzondere verhalen op de mooiste plekken van de wereld. Deze plekken bezoeken zou een droom zijn die uitkomt. Maar waarom blijven dromen als je dit werkelijkheid kunt maken? Begin met het maken van een goede planning en het besparen van geld, want wat houdt je nog tegen? Een wereldreis maken in een tussenjaar of na je studie is de perfecte timing!

Geen zorgen

Het sparen van een wereldreis duurt tijdens je studentenleven een stuk langer dan wanneer je een fulltime baan hebt. Toch is het verstandig om een wereldreis te maken voordat je een vaste baan hebt. Ook heb je nog geen vaste lasten van een koophuis of kinderen waarvoor je moet zorgen. Na mate je ouder wordt, is de kans steeds groter dat je droom niet meer werkelijkheid wordt door alle vaste lasten en verplichtingen die je opgelegd worden, zoals een relatie waardoor je niet meer voor langere tijd van huis wilt.

Backpack reizen maakt je zelfstandig

Om de kosten te drukken is backpacken een goedkope optie waarbij je gelijk veel plekken van de wereld kunt zien. Het is razend populair waarbij je weg bent van je vertrouwde omgeving en luxe resorts. 27% van alle Nederlandse jongeren zijn afgelopen vijf jaar langer dan een maand gaan backpacken. Doordat je elke keer een nieuwe slaapplek hebt, vervoer moet regelen en elke dag anders is, word je in een korte periode zelfstandig. Deze zelfstandigheid is een levenservaring die je voor de rest van je leven meeneemt.

Sociale vaardigheden verbeteren

Met een wereldreis leer je niet alleen hoe je zelf zaken kunt regelen zonder hulp, ook verbeter jij je sociale vaardigheden. In het begin zal het misschien lastig zijn om vreemden aan te spreken. Maar na een tijdje merk je dat iedereen die een wereldreis maakt in hetzelfde schuitje zit en het super leuk vindt om gezamenlijk activiteiten te ondernemen of gezellig te kletsen. Ook als je het moeilijk vindt om nieuwe contacten te leggen of een vreemde aan te spreken, zijn er groepsreizen voor jongeren waarbij je reist in een groep met allemaal leeftijdsgenoten.

in groep een verre reis maken, wereldreis

Vergroot je netwerk

Bij het ontwikkelen van je sociale vaardigheden vergroot je ook gelijk je netwerk. Je ontmoet nieuwe mensen/vrienden, maakt kennis met andere culturen en je leert gewoontes die je nooit eerder kende. Het maken van een verre reis laat je met een andere blik naar onderwerpen kijken. Iemand die twee weken geleden nog een vreemde was, is nu misschien wel één van je beste vrienden. Wie weet kom je tijdens deze mooie reis wel de liefde van je leven tegen!

Persoonlijke groei

Het maken van een verre reis is, naast het zien van een nieuwe omgeving, ook goed voor je algemene ontwikkeling. Reizigers maken een persoonlijke groei door tijdens een wereldreis. Je leert je zelf in een korte tijd kennen, misschien loop je eerst tegen de ‘muur’ aan, die je anders nooit was tegengekomen. Daarnaast ontwikkel je sociale vaardigheden, word je zelfstandig en kom je met een nieuwe mindset weer naar huis met daarbij nieuwe vrienden voor het leven! Hierdoor weet je vaak beter wat je in je leven wilt bereiken en hoe jouw droompartner eruit ziet! Het is dus dé hoogste tijd om jouw wereldreis in te plannen, je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en erachter te komen wie je bent voordat je gaat settelen!

Heb jij al een verre reis gemaakt of ben je langer dan 4 weken gaan reizen? Wij zijn zeer benieuwd naar je ervaringen en wie weet inspireer je wel andere lezers van Lifestyle Vision! Laat jouw ervaringen achter in een reactie en tag anders een vriend/vriendin aan wie je deze mooie ervaring ook mee zou willen geven!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *