Waarom we tegenwoordig langer single zijn

By  |  0 Comments


Herinner jij het je nog? Vroeger toen je een jaar of acht was, dromen over de perfecte bruiloft met je droomman op het moment dat je 25 jaar wordt? Iets waar je nu heel hard om kunt lachen want je bent nog steeds single! Geen zorgen, je hebt nog genoeg tijd. De perfecte man komt nu eenmaal op een latere leeftijd en ik zal je vertellen waarom.

Vrouwen zijn zelfstandiger

Ondanks je het thuis goed hebt, verlangen vrouwen naar een stukje zelfstandigheid. Niet meer afhankelijk zijn, een moeder die zeurt dat je kamer een troep is en vastzitten aan regeltjes. Rond ons 21ste jaar, of zelfs eerder, verlaten jongeren het huis. In tegenstelling tot mannen waar de gemiddelde leeftijd rond de 23 jaar ligt. Zij willen het liefst zolang mogelijk thuis wonen waar alles netjes voor hen wordt gedaan. De man wordt hierdoor op een latere leeftijd zelfstandig of is bij het samenwonen nog steeds grotendeels afhankelijk van het huishouden van de vrouw. Een minpuntje waar wij vrouwen totaal niet op zitten te wachten.

Vrouwen willen vrijheid

Vroeger stond het leven van een vrouw vast. Een vrouw gaat na haar scholing thuis aan de slag. Doet het huishouden, zorgt voor de kinderen en staat klaar als de man weer thuis komt van werk. Tegenwoordig is dit wel anders. We willen zelf kunnen bepalen hoe we ons leven invullen. We gaan reizen, zelfstandig door het leven en leren onszelf kennen voordat we settelen.

Vrouwen willen carrière maken

De groeiende zelfstandigheid bij vrouwen heeft er ook voor gezorgd voor het volgende; voordat we aan kinderen denken, willen we eerst een goede carrière maken zodat we economisch sterk staan. Doordat wij hier op een jonge leeftijd al over nadenken, plannen we ons leven vaak beter in. Door serieuzer na te denken over de toekomst, leiden wij ons hoger op. Dit is te zien door het groeiend aantal vrouwen aan de top.

Vrouwen verwachten teveel

Samengevat, we zijn eerder volwassen zijn en denken beter na over de toekomst. We gaan vroeg het huis uit om zelfstandig te worden, onszelf te leren kennen en de wereld te ontdekken voordat we ons willen settelen. Het wordt als een afknapper gezien je dan iemand ontmoet die hier totaal niet mee bezig is. Dit maakt het ook een stuk moeilijker om die perfecte man te vinden op een jonge leeftijd. De hoge eisen waar de man aan moet voldoen, kan hij simpelweg nog niet waarmaken.

Dus ben je nog single? Geen zorgen jouw droomman is onderweg! Hij heeft alleen nog wat tijd nodig ;).

Vind jij dit een leerzaam artikel? Like dit artikel en deel het op social media!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *