Tuintrend najaar 2017; een tuinhuis

By  |  0 Comments


Sommige mensen hebben een schuur in hun tuin staan, terwijl andere mensen het doen met een tuinhuis. Behalve dan dat tuinhuis natuurlijk een stuk beter klinkt dan dat lompe `schuur`, mag je er vanuit gaan dat er nog meer verschillen zijn. Om het simpel te houden: een schuur is bedoeld om je troep in kwijt te kunnen en een tuinhuis is bedoeld om jezelf in kwijt te kunnen. Maar daarmee is nog niet alles gezegd.

Die arme schuur

Voor veel mensen is een schuur het belangrijkste. Helemaal als je een wat groenere tuin hebt, heb je tenslotte ruimte nodig om de grasmaaier, de snoeischaar en je gereedschapskist in kwijt te kunnen. Een schuur wordt bovendien meestal op de meest vergeten plek van de tuin geparkeerd. Daar waar hij het minste in het oog springt. Nee, de schuur is meestal niet de trots van de tuin. Bij een tuinhuis is dit natuurlijk heel anders. Deze is juist bedoeld om het stralende middelpunt van je tuin te zijn.

Een tuinhuis met een goed imago

Zeker als je een wat grotere tuin hebt is het hartstikke fijn om ergens op een rustig plekje van al dat moois te kunnen genieten. Veel mensen hebben al een veranda voor hun deur, of een stenen terras waar ze stoelen met leuke tuinkussens en een bijbehorende parasol kunnen plaatsen. Toch is een tuinhuis een enorm waardevolle aanvulling. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je hier bijvoorbeeld een extra zitplaats creëren. Zo kun je ook bij iets minder weer lekker in de tuin zitten, terwijl je beschut bent tegen de regen en de wind.

Tuinhuis met veranda

Nog beter is een tuinhuis met een veranda. Hiermee creëer je een echte hotspot en heb je bovendien veel extra ruimte voor stoelen en tafels. Het enige punt is dat je er echt de ruimte voor moet hebben. Een tuinhuis in een te kleine tuin ziet er echt niet uit. Dus sorry, het is wel een beetje voor de happy few. Behalve om in de zomer te relaxen kun je een tuinhuis natuurlijk nog veel breder gebruiken. Bijvoorbeeld door het binnen echt in te richten als bijvoorbeeld extra slaapkamer. Ideaal als je oudste kind wat ruimte voor zichzelf nodig heeft of standaard de muziek iets te hard heeft staan. Zo kun je hem of haar zijn eigen plek geven, maar blijft hij toch in de buurt.

Twee-in-één tuinhuis/schuur

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken heb je ook nog een combinatie van een schuur en een tuinhuis. Soms wordt dit ook wel een blokhut genoemd, maar de precieze definitie is volledig willekeurig en afhankelijk van de verkoper. Bij deze combi-koop je een schuur, maar dan wel eentje met een veranda. Bijvoorbeeld door een hoek uit de schuur te halen en daar een overkapt zitgedeelte te creëren. Op die manier heb je én een extra zitgedeelte én kun je al die vervelende tuinspullen ook nog kwijt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *