Tips bij het kopen van een winterjas

By  |  1 Comment


De winter is officieel begonnen. Koud, maar nu heb je een excuus om weer een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen! Vaak begin je bij een winterjas kopen, maar welke? Een (winter)jas koop je meestal voor meerdere winterseizoenen. Investeer dus goed en let op bepaalde zaken. Hieronder enkele tips bij het uitkiezen van winterjassen.

Bezuinig niet op een goede winterjas

Investeer in een winterjas die je – hopelijk – meerdere winterseizoenen gaat dragen. Je kunt je afvragen waarom sommige jassen 70 euro zijn en andere 200 euro.  Dit heeft alles te maken met het materiaal van een jas. Natuurlijk wil je het niet koud krijgen in de wintermaanden. Een duurdere jas is vaak gemaakt van 60 tot 80% wol in plaats van acryl materiaal. Maat ga er bij een duurdere jas niet altijd van uit! Check het altijd even zelf en overweeg dan of je de hoge prijs de moeite waard vindt.

Lengte van een jas

Zowel de gehele als de armlengte is belangrijk bij het kiezen van een jas. Niets is zo vervelend als te korte mouwen, waardoor alsnog een groot gedeelte van je arm niet warm wordt gehouden. Daarnaast kan een langere jas ook erg fijn zijn, zodat je minder koude benen hebt en heb je minder kans om op een nat zadel te gaan zitten!

Trui

Pas een winterjas altijd met een dikke trui of vest eronder. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt als je in je warme outfit naar buiten gaat.

Capuchon

Een praktisch ding: een capuchon. Sommige vinden het irritant, maar het is wel hartstikke handig als het regent of het juist zo koud is. Zo kun je jezelf heerlijk instoppen met een dichte rits.

Kleur

Met het idee dat je een winterjas koopt voor meerdere jaren, moet je goed kijken naar de kleur van de jas. Het spreekt voor zich dat een blauwe, zwarte of grijze jas vaker kan worden gedragen dan een rode, groene of zelfs oranje jas. Ook bij een neutrale kleur kun je kiezen voor leuke winterse accessoires zoals sjaals en handschoenen.

Wacht op de sale

Toch te duur? Wacht dan op de sale. De sale begint vaak vroeg in het winterseizoen en artikelen worden dan na verloop van tijd steeds verder afgeprijsd. Maar onthoud: een goede winterjas is zeker het geld waard. Je draagt ‘m namelijk iedere dag.

Succes met het uitkiezen van een heerlijke winterjas!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

1 Comment

  1. Fashion inspiratie

    11 januari 2017 at 12:30

    Leuk artikel! En goede tips ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *