3 originele voorbeelden van een wintertuin

By  |  0 Comments


De winter. Kleurloos, donker en koud. Om over onze tuinen maar te zwijgen. Toch, bij het zien van de eerste zonnestralen (je weet wel: van die mooie winterse dagen met een strakblauwe lucht) willen we daar maar wat graag onze schaarse vrije uurtjes spenderen. Met onderstaande 3 originele voorbeelden met als “thema” kleur, licht en warmte, maak je van je tuin een winter(proof)tuin.

1. Een wintertuin met kleur

Om een winter(proof)tuin te creëren, hoef je écht geen tuinarchitect of hovenier te zijn. Zo kun je zelf ook kleur in je tuin aanbrengen met bijvoorbeeld verschillende bloemen en planten die winterproof zijn. Ook wel winterharde bloemen en planten bestand tegen koude temperaturen. Je moet alleen net even weten welke dat precies zijn. Winterheide en -viooltjes zijn enkele voorbeelden van deze winterse bloemen en planten, evenals skimmia, kerstroos en zegge (een siergras). Door deze vervolgens te planten in leuke gekleurde potten en te variëren met decoraties zoals pompoenen, houten dienbladen met daarop kaarsen, rieten manden en gieters heb je al snel een winter(proof)tuin.

2. Een wintertuin met licht

Een andere inspiratie voor je wintertuin is er een met licht. Een manier waarop je dat kun bereiken, is door er lantaarns, kaarsen, theelichten en een vuurkorf te plaatsen. Waar ze allemaal voor licht, warmte (zie ook voorbeeld 3) en sfeer zorgen, zorgt een vuurkorf er verder voor dat je lekkere marshmallows kunt bereiden of een winter barbecue kunt organiseren. Als dat geen origineel idee is… Vergeet de mand met houtblokken voor de vuurkorf niet! Andere must-haves voor in je wintertuin zijn: gezellige en sfeervolle verlichting zoals prikkabels, kerstverlichting voor in de (ietwat kale) bomen en hanglampen.

3. Een wintertuin met warmte

De laatste manier waarop je een winter(proof)tuin kunt bewerkstelligen, is door middel van warmte. Je kunt hierbij denken aan warme pantoffels met harde zool (geschikt voor buiten), warme kleden om je in te wikkelen en zo’n heerlijk schapenvacht voor in de stoel of voor op de grond. Een andere manier waarop je voor warmte in koude temperaturen kunt zorgen, is door middel van een terrasverwarmer. Zo’n verwarmer bestaat er in verschillende prijsklassen, formaten en soorten. Voorbeelden van een terrasverwarmer zijn: een vuurkorf (zie ook voorbeeld 2), een buitenhaard of een heater (terrasverwarmer op gas), en een elektrische terrasverwarmer. Waar die eerste eenvoudig te verplaatsen is en het meeste sfeer geeft, zorgen die laatsten ervoor dat je minder tot geen afval in je tuin hebt.

Dit zijn slechts een paar van de originele voorbeelden van een wintertuin. Tot slot willen wij je ons allerlaatste voorbeeld ook niet onthouden: wat dacht je van een wintertuin met een kleine schaatsbaan erin?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *