Ideeën voor een origineel bruidscadeau

By  |  0 Comments


Je beste vriend(in), broer, zus of collega gaat trouwen. Jij bent ontzettend blij voor het verloofde paar en wil je ze verrassen met een leuk bruidscadeau. Daarbij wil je natuurlijk voorkomen dat ze uiteindelijk tien keer hetzelfde cadeau krijgen… Kortom: wij geven jou alvast ideeën voor een origineel en attent bruidscadeau.

Geef een geldboompje cadeau

Trouwen is heel leuk, maar ook ontzettend duur. Al helemaal als je een mooi feest geeft en samen een tropische huwelijksreis boekt. Daarom zijn veel kersverse echtparen heel blij met een financiële bijdrage. Maar ja, het is wel erg saai om een envelopje te geven… Daarom is het geldboompje het ideale bruidscadeau. Koop een kamerplant (leuk voor hun interieur!), versier deze naar eigen inzicht, hang er geld in et… voilà!

Een doosje vol ervaringen

Dit tweede origineel bruidscadeau klinkt misschien wat cryptisch, maar is ontzettend leuk om te krijgen (en te geven!). Het gaat als volgt. Je kiest een aantal ‘ervaringen’ uit die goed bij het bruidspaar passen. Bijvoorbeeld een paar tickets voor de bioscoop, twee kaartjes voor de boot naar Vlieland, een dinercheque et cetera. Hoeveel ‘ervaringen’ je koopt, is afhankelijk van het budget. Zo zorg je ervoor dat het nieuwe echtpaar nog een paar leuke uitstapjes in het verschiet heeft!

Herinneringsboek, origineel en persoonlijk bruidscadeau

De bruid en bruidegom hebben natuurlijk al een hele geschiedenis samen. Elke gast op de bruiloft heeft een band met de bruid, bruidegom of beiden. Die misschien al veel langer bestaat dan dat de bruid en bruidegom elkaar kennen. Daarom is het heel leuk om een boek te knutselen. Vol foto’s, gedichten, anekdotes en gelukwensen. Misschien veel werk om in je eentje te regelen, maar wie weet staan andere bruiloftsgasten hier ook wel voor open!

Een doosje ontspanning

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om het nieuwe echtpaar een gelukkig, rustig huwelijk te geven. Help ze een handje in de goede richting, en stel een mooi mandje of kistje samen met wat ontspannende spulletjes. Wat natuurlijke rustgevers, lekkere wierook en geurkaarsen bijvoorbeeld. Ook leuk om er in te doen: wat tips voor goede massage- en drukpunten!

Nieuw item voor de uitzet

Vroeger was het heel gebruikelijk dat de bruid pas uit huis ging als ze ging samenwonen met de bruidegom. Zodoende bestond het bruidscadeau dan ook vaak uit uitzet. Tegenwoordig zit de vork heel anders in de steel, maar nog steeds is het leuk om een praktisch cadeau te krijgen. Bijvoorbeeld een mooi koffiezetapparaat, een retro platenspeler of een goede set messen. Let wel op dat je het bonnetje goed bewaart, want voor hetzelfde geld passen deze items nèt niet in het interieur…

Een mooi, liefdevol beeld

Een beeldhouwwerk (groot of klein) is iets dat je niet zo snel voor jezelf koopt. Toch is dit een hele mooie aanvulling op je interieur. Binnenshuis, of in de tuin. Dus als jij graag een origineel bruidscadeau wilt geven, dan zit je met een beeld(je) goed. Het liefst eentje die de liefde symboliseert! Dit cadeau kun je alleen geven als je de smaak van de bruid en bruidegom goed kent, anders wordt het wel een hele grote gok.

Heb jij nog andere originele ideeën voor een attent bruidscadeau? Laat het ons hieronder weten!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *