Must-have woonaccessoires anno 2016!

By  |  0 Comments


Woonaccessoires bestaan tegenwoordig allang niet meer zomaar uit een kaarsje en een kussentje. We zien steeds vaker sterke opkomende trends. Trends kun je natuurlijk zo klein of groots doorvoeren in je woning als je wilt. Wij geven je wat mooie inspiratie voor hippe woonaccessoiretrends in 2016.

Koper: warm en chic

Elegant, stijlvol en warm. Dat creëer je door koper een rol te laten spelen in je woning. Koper laat zich gemakkelijk combineren met goud, zwart en houttinten. Ook de combinatie van koperkleur met groen/beplanting is erg stijlvol. Heb je weinig koper in huis en wil je niet al je woonaccessoires vervangen? Ook een enkele eyecatcher kan veel doen met je interieur. Denk aan een mooie, grote hanglamp van koper; hartstikke stoer!

koper warm en chic

Scandinavisch: steriel maar knus

Nog lang niet verdwenen uit Nederlandse interieurs is de woontrend die uit Scandinavië komt overwaaien. Heel veel witte, lichte vloeren en meubelen, gecombineerd met grafische patronen in woondecoratie. Scandinavische interieurs maak je af met veel blank en licht hout. De combinatie van Scandinavisch wonen en botanisch wonen zien we ook steeds vaker terug.

scandinavisch wonen

Botanisch wonen: haal de natuur naar binnen!

Botanisch wonen noemen we het: veel planten en natuurlijke elementen in je woonkamer. We maken massaal van onze woonkamer een “Urban Jungle”. Deze trend maakt een einde aan het steriele, enorm strakke interieur van de jaren ’00. Zelf kun je de botanische woontrend eenvoudig doorvoeren in huis door veel met planten en bloemen te spelen. Ga van kleine cactussen en vetplantjes tot grote Yukka’s en kamerplanten. Je kan er zelfs voor kiezen om een deel van je zithoek met kunstgras te laten beleggen. Combineer de planten met veel houten interieuraccenten om een natuurlijke, sfeervolle setting te creëren.

botanisch wonen

Ronde vormen: creëer eenheid!

Waar jaren geleden een langwerpige, rechthoekige eetkamertafel de standaard was, zien we tegenwoordig steeds vaker een ronde eettafel. Ook de salontafel is steeds vaker rond, in plaats van vierkant of rechthoekig. Ronde tafels laten zich goed combineren met ronde bankkussentjes, een grote ronde klok, enzovoorts. Voer rond dus door in je interieur om eenheid te creëren!

ronde vormen

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *