Een gietvloer met vloerverwarming; kan dat?

By  |  0 Comments


De winter is in volle gang en dan wil je maar één ding: warm blijven. Dit kun je doen door middel van extra dekens, de verwarming een paar graden hoger, het drinken van thee.. een andere optie om warm te blijven is vloerverwarming in de woonkamer. Is vloerverwarming geschikt in jouw huis?

Soorten vloerverwarming

Om te beginnen is het goed om te weten dat er drie verschillende soorten vloerverwarming zijn. Je hebt vloerverwarming als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of alleen als bijverwarming. Ga je verhuizen en denk je erover om vloerverwarming te installeren? Zorg er dan voor dat je van tevoren goed nadenkt welke vloer je kiest. Niet elke vloer is geschikt, of is de beste keuze, voor vloerverwarming. Het kan ook zijn dat je al jaren in een huis woont en toe bent aan verandering. Ook dan is het mogelijk om voor vloerverwarming te kiezen.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Denk je erover om vloerverwarming als hoofdverwarming te kiezen? Dit heeft een aantal voordelen. Als je de ruimte met een groot oppervlakte verwarmt, kost het relatief weinig energie. Hiermee werkt het direct kostenbesparend. Daarnaast verwarm je op een gelijkmatige manier, wat een comfortabel gevoel geeft in de ruimte die je verwarmt.

Gietvloer met vloerverwarming

Als je op zoek bent naar een vloer die rust uitstraalt, maak je met gietvloeren een juiste keuze. Het effen effect dat het geeft, zorgt voor een prachtige kalmte in bijvoorbeeld je woon- of badkamer. Ook leuk te combineren met een vloerkleed, die ervoor zorgt dat het niet overal een effen uitstraling heeft. Een ander voordeel is dat een gietvloer erg goed geschikt is voor vloerverwarming. Je kunt op veel verschillende manieren met een gietvloer een eigen sfeer creëren. Ga je voor ruimtelijk, warm of modern? Het is jouw keuze!

Waarom zou ik kiezen voor een gietvloer in combinatie met vloerwarming?

Met vloeren in combinatie met vloerverwarming kun je een heleboel kanten op. Het is belangrijk dat je gaat voor wat je eigen voorkeur heeft. Houd je van gelijkmatige verwarming, besparen (wie niet?) en een effen vloer, is een gietvloer in combinatie met  vloerverwarming een oplossing.

Maak een plan

Maak van tevoren een plan om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Het is geen kleine ingreep in je huis om een nieuwe vloer aan te schaffen en de verwarming om te zetten naar vloerverwarming. Denk daarom in de lange termijn. Wil ik dit over 10 jaar nog steeds? Zet alle voor- en nadelen voor jezelf onder elkaar en maak een keuze!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *