Op zoek naar een diervriendelijke vloer? Let op deze 4 aspecten

By  |  0 Comments


Een huisdier hebben is altijd leuk en gezellig, hierbij moet echter wel gelet worden op het interieur. Tapijt, veel wollige kussens of een kleed met losse draden is voor katten bijvoorbeeld al niet aan te raden. De vloer is cruciaal in een huis, zowel voor de huisdieren die hier over zullen banjeren als voor je eigen smaak. In het artikel beschrijven wij enkele aspecten waarop gelet moet worden.

1. Krasbestendig

Een vloer en huisdieren gaan niet altijd samen, zo is het dus verstandig de krasbestendigheid te testen bij het uitkiezen van een vloer. Een PVC vloer is ideaal te combineren met dieren. Deze vloeren zijn vochtbestendig, laten weinig tot geen sporen van krassen zien en zijn gemakkelijk schoon te maken. Het leuke aan een vloer is, dat deze een echte make-over voor je huis verzorgt. Een PVC vloer is ook in diverse kleuren en opdruk verkrijgbaar, passend bij en groot aantal huizen.

2. Grip

Voor dieren is het fijn als zij een beetje grip hebben om zich voort te kunnen bewegen. Tijdens het spelen bijvoorbeeld, als ze achter een bal aan rennen, hun staart of dergelijke. Ze moeten vrijuit kunnen lopen, spelen en rennen zonder heel de kamer door te glijden. De ‘kussentjes’ onder dierenpoten zijn namelijk erg zacht en glad, kies hierbij dus niet voor tegels (met uitzondering van plavuis) waar zij zo over heen glijden.

3. Vlekbestendig

Dieren zijn soms net als kinderen, ze kunnen lekker knoeien en ruimen het zelf niet op. Zo kunnen ze veel kruimels van hun eten of koekjes achterlaten, maar ook druppels water uit hun drinkbak. Daarnaast kunnen dieren ook genoeg modder meenemen onder hun poten, van een rondje uitlaten of rondbanjeren in de tuin bijvoorbeeld, zonde van de kosten van een vloer. Ook huisdieren zoals konijnen en cavia’s kan je natuurlijk op een afgebakend stuk vloer rond laten lopen. Helaas hebben deze dieren meestal geen zindelijkheid aangeleerd gekregen..…ook dit vraagt om een vlekbestendige vloer.

4. Comfort en warmte

Tenslotte is comfort en een warme of te verwarmen vloer erg fijn. Bij het comfort behoren natuurlijk ook krasbestendigheid, het onderhouden van de vloer (of juist helemaal niet naar hoeven omkijken) en dergelijke. Een warme vloer is prettig voor de dieren, deze liggen namelijk graag aan de voeten van hun baasje, maar niet op een ijskoude vloer. Kies dus voor een vloer met vloerverwarmingsmogelijkheid of die warmte van de ruimte goed overneemt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *