Nieuwe badkamer? Laat dit installeren door een loodgieter

By  |  0 Comments


Bij de nieuw-, aan- of verbouw van je woning kun je bijna niet aan het uitvoeren van loodgietersklussen ontkomen. Denk aan het leggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitair op uw afvoer, enzovoorts. Dergelijke klussen moeten op een nauwkeurige wijze worden uitgevoerd, om de kans op vervelende complicaties zo klein mogelijk te maken. Complicaties die voor kunnen komen zijn onder meer lekkages, verstoppingen, een niet-werkende spoelbak, enzovoorts.

Wij spraken met een ervaren installateur, die ons meer kon vertellen over het uitvoeren van deze klussen. De installateur raadt woningbezitters aan om, wanneer zij de sanitaire voorzieningen zelf willen installeren, voldoende voorbereidingen te treffen vooraf. Zorg dat je over het juiste gereedschap beschikt, lees voldoende stappenplannen op internet, bekijk video’s gerelateerd aan de werkzaamheden enzovoorts. Zo maak je de kans op lekkages en andere complicaties minimaal. Wanneer u toch te maken krijgt met een lekkage of dergelijke dan kunnen de kosten namelijk veel hoger oplopen.

Nieuwe sanitaire voorzieningen zoeken

Om nieuw sanitair in huis te kunnen installeren, is het allereerst belangrijk dat je een geschikt model sanitaire voorzieningen vindt. Wil je bijvoorbeeld een traditioneel wit toilet, of kies je voor een moderne zwarte wc-pot? Ook kun je kiezen voor een normaal bad, een combinatie van een bad met een douche, een luxe bubbelbad, enzovoorts. Welke sanitaire voorzieningen krijgen bij jou de voorkeur? Een loodgieter kan de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt voor je op een rijtje zetten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken als je het nieuwe sanitair in huis laat installeren. Daarnaast kan een loodgieter je ook adviseren als je er zelf niet uitkomt. Loodgieters hebben veel ervaring met dit soort werkzaamheden en kunnen je dus van een goed advies voorzien.

Hulp van een vakman inschakelen

Heb je geschikte sanitaire voorzieningen voor in je badkamer gevonden? Schakel dan de hulp van een loodgieter bij jou in de buurt in. De loodgieter bepaalt of de gekozen sanitaire voorzieningen in je huidige badkamer te installeren zijn, of dat er veranderingen moeten worden doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de bestaande afvoer en leidingen in de badkamer, die mogelijk verlegd moeten worden om het sanitair te kunnen installeren. In sommige gevallen zal een loodgieter aangeven dat het verstandiger is om voor een alternatief te kiezen.

Het is raadzaam om een installateur bij een nieuw-, aan- of verbouw ook voor andere loodgietersklussen te laten komen. Denk bijvoorbeeld ook aan het installeren van een nieuwe cv-ketel, om uw sanitaire voorzieningen van warm water te kunnen voorzien.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *